Selleks, et Bukarestis tasuta ajaveetmist alustada, on kohalikud kokku pannud edetabeli kümnest parimast tasuta asjast.

1. Vaata intrigeerivat tänavakunsti Garajul Ciclopis

See paik oli 1920ndatel tuntud garaažina, kust edukad rumeenlased käisid autosid ostmas. Praeguseks on ehitis lagunenud ja inspireerib lõuendina tänavakunstnikke. Seinad on kaetud ersikummaliste seinamaalingutega linna parimatelt graffitimeistritelt.

2. Käi ära Hanul lui Manuc´is – ühes viimastest Euroopa karavanseraidest

Manucś Inn ehitati kaupmeeste öömajaks ligi paarsada aastat tagasi armeenlase Emanuel Mârzaiani (Manuci) poolt, kes oli üks rikkaimaid ja mõjukamaid kaupmehi Balkanimaades. Hiljuti on ehitis saanud värskenduskuuri ja pakub võimalust imetleda selle aja suurepärast arhitektuuri.

3. Istu maha ja puhka jalga Ion Voicu pargis

Piata Romanăst on sinna vaid kümne minuti tee, kui jalutada. Kaunis väike park on parim koht väikeseks puhkuseks. Inspireerituna Pranstuse ja Inglise aedadest on seal ka paviljon, tiigike, sild ja kujud, park on ümbritsetud ilusatest vanadest villadest.

4. Õpi linna tundma tasuta jalgsiekskursioonil

Ühine tasuta linnaekskursiooniga ja õpi tundma Bukaresti tõelist nägu, teejuhiks kohalik giid. Tema juhtimisel käite ära vanalinna olulisemate vaatamisväärsuste juures, kuuldes teel hulga põnevaid lugusid. Jootraha jätmine on vabatahtlik, kuid alati hinnatud.

5. Imetle Püha Nikolai kiriku imelist arhitektuuri


Püha Nikolai kirikut kutsutakse ka "tudengite kirikuks" ja ehitati see vene õigeusu kogukonna poolt 1905. aastal. Avatud kell 10-19.

6. Tee jalutuskäik Cișmigiu pargis

Bukaresti vanimas avalikus pargis saab koos teiste turistidega nautida ümbrust ja rahulikku atmosfääri. Seal on isegi järveke, mille kaldalt saab rentida paadi ja teha romantilise reisi suvel või rentida uisud ja sõita ringi talvel.

7. Üllatu parmalendi hiigelhoone suuruse üle

Valitsushooned on alati imetlust väärt, kuna need on tavaliselt üsna suursugused. Bukarestis kehtib see samuti. Tegemist on lausa maailmas suuruselt teise administratiivhoonega peale Pentagoni. Kui plaanid ka sisse minna, siis see on tasuline (lapsed tasuta).

8. Naudi Schitul Darvari rahu

1834. aastal ehitatud õigeusuklooster suleti kül kommunistliku valitsuse ajal, kuid avati uuesti 1996. aastal. Rahulikus kloostriatmosfääris saab linnakärast puhata. Seal hoitakse ka mitmeid pühasid reliikviaid.

9. Avasta piltilus Luigi Cazzavillani park

Kuigi see asub üsna lähedal hästituntud Cișmigiu pargile, ei avasta Luigi Cazzavillani varjatud võlusid just paljud sinnakanti sattunud turistid. See rajati algselt Cazzavillani auks, kes oli "Universuli" asutajaks - tegemist on Rumeenia "New York Times´iga". parim aeg külastamiseks on päikeseloojang, sest õhtuvalgus toob esile pargi tõelise hiilguse.

10. Tunneta Sighet Memoriali väljapanekul ajaloo hõngu

Kuigi Bukarest oli kommunistliku valitsemise all ligi 40 aastat, puudub sealt siiamaani korralik kommunismi muuseum. See näitus keskendub kommunismi kuritegudele Rumeenias ning jutustab tuhandeid lugusid intelligentsi, talupoegade, sõdurite ja vaimulike vangistamisest ja tampisest sel süngel ajal. See on üks vähestest kohtadest linnas, kus saab autentset ja tsenseerimata infot kommunismi kuritegude kohta Rumeenias.