Muidugi võib alati harrastada ka ekstreempuhkust, kuid need kümme linna võiksid siiski vahele jääda, kui tavalist mõnusat väljapuhkamist tahta. Bulgaariast Slovakkiani on kümme kahtlasemat kohta puhkuseks järgmised.

1. Stolipinovo, Plovdiv, Bulgaaria

3234 autovargust, 141 mõrva ja 2462 röövimist aastas teevad Plovdivi linnaosa Stolipinovo üheks halvimaks reisisihtkohaks maailmas. tegemist on ka ühe suurima mustlaskogukonnaga Balkanitel. Nõukogudeaegsete ehitiste vahel laiuvad prügimäed, sest praht visatakse rõdult alla otse tänavale. Lisaks eelpoolnimetatud kuritegevuse tase - isegi kui ekstreemsus huvitab, võib sellest väljuda ilma autota ja noahaavaga.

2. Bogota, Kolumbia

Bogota ei jää Plovdivist palju maha. Seal toimub 255 575 vägivaldset kuritegu ja 63 440 röövi aastas. Elanikke on muidugi ka kordades rohkem. 90ndatel oli Bogota konkurentsitult kõige vägivaldsem linn maailmas ja turiste sinna niisama lihtsalt ei sattunud.

3. Goljanovo, Moskva, Venemaa

Goljanovo Moskvas teenis kolmanda koha lagunenud, räpase ja nõukogude ajast peaaegu muutumatuna püsiva korterelamurajoonina. Kuritegevusest paistab see piirkond silma suurema röövide arvuga.

4. Ferentari, Bukarest, Rumeenia

Nõukogude aeg on jälle oma pitseri jätnud, mida pole hiljem enam eriti kõpitsetud: lagunenud korterelamud, praht tänaval, enneolematud teeaugud, kriminaalne seltskond. Elanikud (suures osas mustlased) selles linnaosas on ka väga vaesed.

5. Juarez City, Chihuahua, Mehhiko

Kuritegelike kartellide kokkupõrkepaigas ei tahaks ükski normaalne turist viibida. Ligi 800 politseinikust, kes kuritegevuse pessa on palgatud korda looma, on paljud kadunud.

6. Bywater, New Orleans, Ameerika Ühendriigid

Orkaan Katrina ujutas suure osa New Orleansist üle ja kuivad kohad sattusid peale katastroofi rüüstavate kampade mõju alla. Kuigi linn on suures osas taastunud, on peale katastroofi Bywaterisse tagasi tulnud narkootikumidega kauplemine ja sellega kaasaskäivad kuriteod. Parem juba veeta aega New Orleansi vanalinnas kui Bywaterisse sattuda.

7. Camden, New Jersey, Ameerika Ühendriigid

2012. aastal oli see piirkond rekordiline - USA-s kõige kuriteguderohkem piirkond. Saja tuhande elaniku kohta tuli 2556 kuritegu. See oli 560% kõrgem kui riigi keskmine. Parem ära mine.

8. The Cape Flats, Kaplinn, Lõuna-Aafrika

Pilpaküla Kaplinna äärde kerkis pärast seda, kui nimesi apartheidi ajal linnast välja visati. Praeguseks on see rajoon saanud endale arenenud kuritegevuse ja eriti ohtlik on sinna luusima minna turistil, kes saab elavaks märklauaks ohtralt rööve korraldavate kohalike seas.

9. Detroit, Ameerika Ühendriigid

Peale autotööstuse hääbumist selles linnas on terved kvartalid tühjenenud ja järgi on jäänud vaid need, kes kipuvad himustama teiste vara. Kui turistina tänaval hulkuda, on see muidugi eriti kerge saak. taksojuhid keelduvad paljudesse hüljatud piirkondadesse viimast.

10. Hrebendova, Košice, Slovakkia

Vaikses ja rahulikus Slovakkias asuv edetabelilinn võib tunduda üllatusena, kuid sealgi on nõukogudeaegsed elamurajoonid, mida enam keegi eriti ei vaja. Hrebendovas on levinud hüljatud korterite skvottimine ehk ülevõtmine, seltskond on kohati väga kriminaalne ja majad lagunenud, tänavad auklikud.

Edetabeli koostas Buyagift.com, arvestades kuritegevust, asukohta, ohtu turistidele ja puhtust sihtkohas. Kui tundub, et mõni eriti halb koht on edetabelist välja jäänud, lisa see kommentaaridesse.