KREETA REISIPÄEVIK

Sissejuhatuseks

Käisime Tasoga 2019. aasta veebruaris Tourestil ja ostsime juunikuuks Aurinko sooduskampaania kaudu lennureisipaketi Kreetale ööbimisega Chaniast ca 4km kaugusel olevas Golden Sun hotellis. Pakkumine oli ilma hommikusöökideta. Reisi kestvus 8 päeva (7 ööd) algus 18. juunil ning tagasisõit 25. juunil. Tõotab tulla ilus kuum nädal.

Natuke tutvustavat infot Kreeta kohta nendele, kes seal veel käinud ei ole.

Kreeta on Vahemere suuruselt 5. saar. Saare pealinn on Heraklion, suuruselt teine linn on Chania, järgnevad Rethymno ja Agios Nicolaos. Saarel elab umbes 65000 inimest, neist enamus külades.

Läänest itta on saare pikkus 260 km, kõige laiem koht saarel on 60 km, kitsaim 12 km. Üldpindala 8336 km2, mis teeb ca 3 meie Saaremaad.

Ajalooliselt on saare minevik rikas ja kirju. Praegu on põhjarannik kommertsliku suunaga ja lõunarannik orienteerunud turismindusele.

18. juuni (teisipäev)

Eile õhtul helistati turismifirmast ja teatati rõõmusõnum, et lennuk mitte ei hiline väljasõiduga nagu eelmisel sõidul Jordaaniasse, vaid stardib hoopis 3 tundi varem. See tähendas seda, et väljub kell 6 hommikul ja peame kodunt hakkama minema kella 4 paiku öösel. Tellisingi takso kella neljaks. Minu üllatuseks ootas ta ukse taga isegi 10 minutit varem.

Ärasõidu hommik oli ilus, 13 kraadi sooja, tuulevaikne, mis veel tahta.

Lennujaamas oli pea kogu seltskond juba registreerimise järjekorras, mis läks väga kiiresti.

Lennuk startis ikkagi alles 6.30, kohale jõudsime 10.20. Lend kulges väga rahulikult, enamuses kõik magasid, vabu kohti oli samuti. Istusime ise ka kahekesi kolme asemel, ega sel keskmisel kohal polegi mõnus istuda.

Aurinko esindaja ootas meid lennujaamas. Meil vedas, jõudsime esimestena oma hotelli, kuna olime Chaniale kõige lähemal. Üks vene perekond oli veel meiega samas hotellis. Jätsime toa võtit saades vist liiga sümpaatse mulje, kuna meie studio1 broneeringu asemel otsustati meile anda apartemendi võti, olevat meile kingituseks.

Saime endile oma meelest täieliku luksuselamise, niisuguses pole enne olnud. Ainuke asi, mis meiesugustele kiiretele inimestele oli tüütu, et kohvivett tuli keeta elektripliidil, puudus veekeetja, millega oleme harjunud. See oli muidugi virisemise koht.

Võtsime juba lennujaamast endale vajalikud teede kaardid ja linnaplaanid, oleme ju tuntud isetegutsejad. Õhtul pidime kell 19 kokku saama reisiesindajaga vajaliku info saamiseks.

Praegu on väljas 29 kraadi varjus. Mulle meeldib, tunnen end soojas kliimas alati väga hästi. Ega ma nüüd keskpäeval päikese kätte küpsema ei lähe, aga varjulises kohas istun meeleldi. Kaitsekreemi kasutan ka ainult nina peal, et liiga ära ei küpseks, muidu nagu tuletorn keset nägu.

Sel ajal kui mina kirjutan, jõudis Taso ära teha esimese poeskäigu. Oli üles otsinud läheduses oleva Lidli kaupluse, mis kõige soodsamate hindadega. Oleme oma söögi peal, head võimalused ise toimetada, kui köök kogu varustusega olemas. Hinnad on Lidlis peaaegu samad mis meil.

Otsustasime enne infotundi teha väikese ümbrusega tutvumise jalutuskäigu. Peaaegu Lidli vastas oli veel üks suur kauplus, aga kallimate hindadega, see eest kaupade valik suurem ja mitmekesisem. Eks tulevikus tuleb käia mõlemas, et kõik vajalik leida.

Nüüd, kui elamises põhjalikumalt ringi vaadanud, olen leidnud mõningaid puudusi, st enda jaoks vajalike asjade puudumist. Näiteks vannitoas oleks vaja nagi, kuhu saaks mõne riidehilbu riputada, kui pesema lähed, kööki ostsin ise rätiku, salvrätikute paki ja ühe svammi kraanikausi jaoks. Aga need on väikesed puudused.

Infotunnis olime, aga midagi kasulikku enda jaoks ei saanud. Meil olid kõigi päevade jaoks oma plaanid tehtud ja ka transport paika pandud. Olime kohal lihtsalt solidaarsusest. Tutvusin ka meie hotellis elava vene perekonnaga, kellega koos tulime.

Arvestades meie varajast tõusmist ja intensiivset päeva, vajusime mõlemad juba kell 21 unehõlma. Head ööd.

REISIPÄEVIK JÄTKUB...

Vaata suurt galeriid Tiiu ja Taso reisist Kreetale:


Jaga
Kommentaarid