„Kõige paremini sobib see reis neile, kes tahavad kogeda midagi sellist, mida võib nimetada elu reisiks. Metsik loodus, miljonid pingviinid, tundidega kardinaalselt muutuv ilm, maailma kõige tugevamad tuuled ja jää, millel on musttuhat nägu… Need on vaid mõned märksõnad, mis elamuseotsijaid ees ootavad,” kirjeldas reisijuht Tiit Pruuli. “Samas saab reisilt ka palju uusi teadmisi, sest ekspeditsioonilaeval on kõigil võimalik osa võtta erinevatest infotundidest, loengutest ja töötubadest ning kogeda ka erilisi maitseid, mis on iseloomulikud just Antarktikale. Kõike ikka selleks, et end hästi Antarktika-lainele häälestada.”

Retk algab lennuga Tallinnast maailma kõige lõunapoolsemasse linna Ushuaiasse Argentinas. Pärast ühist jõuluõhtusööki ootab ees minek ekspeditsioonilaevale, mis seilab järgnevate päevade jooksul läbi Drake’i väina Antarktika poolsaareni ning mööda selle rannikut sügavamale lõuna poole. „Sõidame Antarktika poolsaarele moodsa, turvalise ja võib öelda et isegi luksusliku ekspeditsioonilaevaga Sea Spirit, kuhu mahub umbes 100 inimest. Kummipaatidega maale minnes näeme pingviine, hülgeid, vanu vaalaküttide elamisi ja teadusjaamu. Matkame jääliustikel, soovijad võivad teha kajakimatku või ööbida Antarktise mandril,“ kirjeldas Pruuli.

Go Groupi turundusjuhi Anu Vane hinnangul on järgmisel aastavahetusel teoks saav retk unikaalne võimalus neile, kes on tavaturistidele üsna kättesaamatu Antarktika peale mõelnud ja soovivad seda saladuslikku kontinenti külastada koos hästi ettevalmistatud professionaalidega. „Tiit Pruuli, kes on ise Antarktikas käinud ja kelle laialdased teadmised aitavad reisist unustamatu kogemuse teha, on sellise reisi juhiks ainuõige inimene,” kinnitas Vane. „Näeme Go Travelis, et inimesed otsivad aasta-aastalt aina rohkem eredaid reisielamusi ning seetõttu võtsimegi selle pisut hullumeelse plaani oma reisikavasse.”

Varem on Go Travel korraldanud nii ümbermaailmareise kui ka seiklusreise Aafrikasse, Lähis-Idasse, Kagu-Aasiasse ja Lõuna-Ameerikasse. „Antarktikasse läheme rühmaga tõesti esimest korda ning seetõttu on reis ka üsna eksklusiivne – juba sellise matka ettevalmistus kestab pikalt ning nõuab hoolikat planeerimist,” ütles Vane.

Antarktika seiklusreisile saab kohti broneerida ja lisainfot ammutada veebilehelt www.gotravel.ee.