Peagi on lisandumas mobiiliga orienteerumise võimalusega terviseradade sekka ka Haanja ja Aravete rada.

SA Eesti Terviserajad ning MOBO loojate koostöös on terviseradadele paigaldatud 400 kontrollpunkti. Enim punkte asub Elva, Kõrvemaa, Jõulumäe, Palivere, Pirgu, Valgehobusemäe, Keila ja Harku rajal.

MOBO ehk mobiiliorienteerumine käib nutitelefoni vastava rakenduse abil, kasutades traditsioonilise orienteerumise püsiradasid. Orienteerumisega saab tegeleda endale sobival ajal.

Mobo kontrollpunkt Keila terviserajal.

Kontrollpunktid maastikul on tähistatud infotahvliga, kus asub lühijuhend ja vastav unikaalne QR-kood (mõnes kohas ka kontaktivaba NFC märgis). Märke tegemiseks tuleb telefoniga pildistada QR-koodi (või puudutada NFC-märgist, kui see võimalus on olemas) ja selle peale saadetakse serverisse kinnitus, et orienteeruja on punktis käinud. Kodulehel mobo.osport.ee peetakse statistikat enim kontrollpunkte läbinud mobiiliorienteerujatest.

Mobiiliorienteerumist proovinud ja vastava rakenduse alla laadinud pea 500 inimest ning tehtud on ligi 10 000 kontrollpunkti külastust. Tasuta rakendus on saadaval Windows Phone´i, Androidi, iPhone´i ja Nokia (Symbianiga) seadmetele. Peale installimist tuleb sisestada oma kasutajanimi. Androidi seadmesse peab olema eelnevalt installitud mõni QR koodi lugemise rakendus.

Esimene MOBO terviserada avati 2012. aasta mais Keilas. Koostöös SA-ga Eesti Terviserajad ja Eesti Orienteerumisliidu klubidega on praeguseks valmis 24 MOBO rada üle Eesti.

MOBO rajad on juba jõudnud ka Inglismaale, Austraaliasse ja Prantsusmaale, rääkimata lähimast terviserajast Siguldas, kus ka esimene mobiiliorienteerumise rada juba valmib.

Mobiiliorienteerumist ehk MOBO seletab lahti allolev video: