Vedelike liikumise näitel selgitas ta välja, kuidas õhk lennukites liigub ning avastas, et kui keegi salongis aevastab, aitab õhuvool kõik haigustekitajad teiste reisijateni lennutada. Kuid noormees nuputas välja ka seadme, kuidas värske õhk lennukisse ja pisikutega küllastatud õhk sealt välja juhtida.

Hiljutises TED Talks'i ettekandes tutvustas Raymond Wang endaleiutatud arvutisimulatsiooni, mis näitab, kuidas haigustekitajad lennukisalongi õhus ringlevad.

Viimastel aastakümnetel on inimestele muret teinud mitmed ohtlikud õhu kaudu levivad nakkused – SARS, linnugripp, Ebola. Eriline huvi nende vastu tekkis Wangis just möödunudaastase Ebola-epideemia ajal. Wang nimelt arvab, et tema leiutatud seadeldis võib ära hoida või vähendada tõvestavate organismide levimist ühelt inimeselt teisele lennusõidu ajal.

Tegemist on väikese puhuriga, mis suunab õhu lennukist välja, mitte ei liiguta seda salongi sees üha ja üha ringiratast.

Praegu toimub õhuvahetus lennukites nii, et osa sellest filtreeritakse, osa aga n-ö segatakse lennuki keskosas.

„Kui keegi aevastab, siis keerutatakse neid väljaaevastatud pisikuid lennukisalongis mitu korda edasi-tagasi, enne kui läbi filtri välja suunatakse,“ selgitas Raymond Wang ning selgitas, et tema loodud puhurid tekitaks iga inimese juurde n-ö personaalse õhu tsooni, sõltumata sellest, millisel istmel inimene istub – kas akna all, keskel või vahekäigu pool.

Wang on veendunud, et kui tema seadeldist kohe lennukites rakendada, hoiaks see kogu maailmas kokku miljardeid dollareid.

Näiteks SARSi epideemia aastatel 2002-2004 maksis lennundussektorile 40 miljonit dollarit ning Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel võib ühe gripipuhangu lahendamine maksumuseks kujuneda kolm triljonit Inglise naela.