1. Öö kõrbes

Eilat asetseb Negevi kõrbe lõunapiiril. Päris rumal oleks siia sõita ja jätta kõrbes käimata. On olemas terve hulk variante — kõrbesse võib minna džiipidel või kaamelitel, võib valida jalgsimatka või õhtuse programmi, mille raames näeb taeva ja tähtede võrratut ilu ning on võimalik maiustada ka kohalike hõrgutistega. Kõrbes võib isegi ööbida. Unustamatud muljed on garanteeritud.

2. Veealune maailm

Veealuses observatooriumis võib läbi panoraamakende jälgida Punase mere asukaid. Mitmevärvilised kalad ujuvad täielikus vaikuses sinust mööda ning peidavad end korallidesse. Siinsamas võib vaadata ka filme, sõita läbipaistva põhjaga paadiga ning tunnetada spetsiaalses basseinis kaaluta olekut.

3. Linnuparadiis

Pole just palju neid inimesi, kes teavad, et Eilat on üks vähestest puhkepaikadest lindudele nende teel Euroopast Aasiasse ja Aafrikasse. Aastas võib siin läbilennul viibida kuni 3 miljonit sulelist! Eilati Ornitoloogilises Keskuses jälgitakse lindude liikumist, ravitakse neid linde, kes on haigestunud, toidetakse neid, kes on liiga väsinud ja kõhnaks jäänud. Ning jutustatakse haaravaid lugusid mitmesugustest uuringutest.

4. Ujumine koos delfiinidega

Kui laskud vette, näed käeulatuses delfiine nende loomulikus keskkonnas ja kuuled, kuidas nad üksteisega jutustavad. Kogu ülejäänud maailm koos oma murede ja töödega kaob kusagile kaugele tahaplaanile. Enne vettelaskumist räägitakse sulle delfiinide elust ja ohutusreeglitest. Kui meri on külm, jagatakse välja termokostüümid.

Delfiinirahul on võimalik ka päevitada rannas, minna kai äärde, kuhu ujuvad delfiinid, puudutada neid ning pildistada. Rannarestoranis saab ka maitsva kõhutäie.

5. Naudingute bassein

Delfiinirahu juures on ka SPA. Tuleb end vaid kirja panna protseduurile lõdvestavas basseinis. Sellist teist ei leidu mitte kusagil. Veedad 30 minutit soolase ja mageda vee basseinides, seejärel kutsutakse sind lõdvestavale massaažile. Ning sa laskud vette, mille sügavusest kostab meditatiivne muusika. Pärast aga pakutakse sulle jääkülma valget veini ning kuivatatud puuvilju. Ideaalne!

6. Timna park

Üks kauneimaid ajaloolisi parke, kus võib liikuda autoga, jalgrattal või jalgsi. Kui aga soovid tõeliselt eredaid muljeid, registreeri end juba varakult öisele retkele. Mõned korrad aastas korraldatakse siin öösiti ka imelisi valgusvaatemänge.

7. Soolane õnn

Paaritunnise autosõidu kaugusel Eilatist asub Surnumere regioon, kus vaikus ja suur rahu langeb ka kõige närvilisemate turistide hinge. Läbipaistev kirgas vesi, mineraalidega küllastunud õhk ning võimalus ilma igasuguse pingutuseta lebada vee peal — kas see pole mitte muinasjutt? Peale selle tasub külastada ka Ein Gedi Rahvusparki suurejoonelise botaanikaaia ja unikaalsete Qumrani koobastega.

Allikas: Domašni Otšag, oktoober 2017