Veneetsiat külastab igal aastal umbkaudu 25 miljonit inimest. Hiljuti kehtestati linnas aga sissepääsumaks, milleks on kolm eurot. Kõik sissepääsumaksust kogunenud raha kulutatakse linna säilitamiseks.

Reutersi hinnangul külastab Veneetsiat aastas umbes 25 miljonit turisti, kellest 14 miljonit veedavad linnas vaid ühe päeva. Need nii-öelda ühe-päeva-turistid magavad aga kruiisilaeval ja peavad pikniku ehk linna nad eriti palju raha ei jäta. See pole aga kohalikele äridele hea. Seitse aastat on kehtinud ka maks turistidele, kes jäävad linna ööseks.

Alates Teisest maailmasõjast on Veneetsias elavate inimeste arv kahanenud. Kui varasemalt elas linnas umbkaudu 175 000 inimest, siis nüüdseks on see arv langenud 50 000 tuhandele. Veneetsia on end hakanud pidama aga nii-öelda vabaõhumuuseumiseks ja Veneto piirkonna kuberneri Luca Zaia sõnul on oluline, et inimesed austaksid Veneetsiat ja nii nagu iga muuseumi puhul, vajab ka Veneetsia planeeritud külastusi, sest nii on tagatud linna jätkusuutlikkus.

Maksu kogumine võib osutuda aga keerukaks, sest inimesed saavad linna siseneda lennukiga, kruiisilaevaga, autoga, rongiga ja bussiga. Transpordifirmad, mis toovad inimesi kaunisse Veneetsiasse, võivad lisada sissepääsumaksu piletile.

Allikas: travelandleisure.com