Kaunis Veneetsias näeb politsei tuvisid kui lendavaid rotte: nende toitmine on seadusega keelatud ja lindudele leivakoorukeste jagamine päädib trahvikviitungitega, kirjutab Eesti Ekspressi Kohver.
Singapuri ei tohi kaasa tuua närimiskummi - erand tehakse vaid arstiretsepti omajatele, kes kasutavad nätsu suitsetamisest loobumiseks. Nätsu tänavale sülitamise eest tuleb aga tasuda ligi 600 eurot. Barbadosel on keelatud kaitsevärvi riietus, et eristada sõjaväelast tsiviilisikust, ja ei mingeid bikiine Barcelonas: linna rannas on napp riietus okei, tänaval aga mitte sugugi. Indias on keelatud igasugune raha peale mängimine: kasuteguri nimel pokkeritagumine või hasartne blackjack võib tähendada kuni kolmekuist vabadusekaotust. Kanepi (ja teiste uimastite) pruukimine Edela-Aasia maades on võrreldav surmanuhtlusega. Kopsakas trahv amoraalse suudlemise eest (isegi hotelliaknal) kehtib Abu Dhabis ja Dubais.
Airbnb.com toa üürimisel tuleks ettevaatlik olla New Yorgis - mitte et neist tubadest Suures Õunas puudus oleks, aga osa neist on illegaalsed ja politsei korraldab pidevalt reide rentijatele. Metroopileti varajane äraviskamine võib lõppeda halvasti Pariisis ja Madridis: pilet tuleb sõidu lõpuni alles hoida, muidu ei saa maa-alusest jaamast välja ja peab väravavalvurile trahvi maksma.