Iiri päritolu odavlennufirma Ryanair vähendas tänasest oma pagasitasusid lennule registreerimisel 60 euro pealt 30 eurole ehk poole odavamaks. Väljuva lennu väravas äraantava pagasi tasu vähendati aga 60 euro pealt 50 eurole.

See viib Ryanairi kõrgemad pagasitasud võrdsemaks paljude teiste lennufirmade tasudega.

Ryanair käivitas eelmise aasta lõpus nn klienditeeninduse parendamise programmi, mille abiga on plaanis teha muudatusi, mis lennukogemuse ja lendude ostmise mugavamaks muudaksid:

- uuendatud Ryanair.com-i veebilehel saab lennupileti ära osta endise 17 hiirekliki asemel 5 klikiga
- 1. novembrist 2013 saab peale broneerimist 24 tunni jooksul broneerimisel sisestatud vigaseid andmeid tasuta parandada (varem maksis see võimalus ligi 130 eurot)
- 1. novembrist 2013 alustasid nn "vaiksed lennud" (enne 8 hommikul ja peale 9 õhtul reisijaid ei häirita, salongivalgustust vähendatakse)
- 1. detsembrist 2013 tohib tasuta pardale võtta lisaks veel ühe väikese käsipagasi, milleks on näiteks käekott (kokku siis saab kaasa võtta kaks käsipagasit)
- 1. detsembrist 2013 vähendati pardakaardi kordusväljastamise tasu 80 eurolt 15 euro peale neile, kes on end veebist reisile registreerunud
- 23. detsembrist alustati “Minu Ryanairi” kliendikonto süsteemiga
- tuuakse välja uued tooted ärireisijatele ja perereisijatele
- uus mobiilirakendus teeb mugavamaks lennu broneerimise ja jälgimise puuteekraanilt.

Ryanairi Põhja- ja Baltimaade müügi- ning marketingijuhi Elina Hakkaraineni sõnul hakkavad teised klienditeeninduse parandamise muudatused järjest välja tulema juba lähinädalatel ja veebruaris. Odavamad pagasitasud aga kehtivad alates tänasest.