Selle päeva puhuks avaldati ka uuringutulemused, millised linnad maailmas on jalutamiseks parimad.

Paljudes linnades on vaatamisväärsused üksteisele väga lähedal. See tähendab, et nende juurde jõudmiseks on kõige parem viis jalutamine. Tourline uuris ja koostas nimekirja linnadest, kus viis kõige populaarsemat vaatamisväärsust asuvad üksteisele piisavalt lähedal, et nendeni jalutada.

Uurimise all oli mitusada sihtkohta üle maailma. Nimekiri moodustati 50 kõige jalakäijasõbralikumast linnast, kus viie vaatamisväärsuse vaheline maa ei ületa 16 kilomeetrit.

Vaatamisväärsused valiti välja veebis leitavate arvustuste abil. Vaatamisväärsuste vahel mõõdeti kõige loogilisem teekond. Nimekirja esimese koha sai endale Itaalia linn Firenze. Teisele kohale jäi samuti Itaalia linn – Veneetsia. Kolmandale kohale platseerus Riia.

Tallinn on nimekirjas üheksandal kohal. Vaatamisväärsused, mille põhjal selline otsus tehti, olid Vabaduse väljak, Aleksander Nevski katedraal, Tallinna raekoda, Viru väravad ja Kadrioru park.

Olenemata suurest rahvaarvust jõudsid nimekirja ka Shanghai ja México (43. ja 39. oht). Teised suurlinnad nagu näiteks Tokyo, Delhi, São Paulo, Kairo, Mumbai, Peking, Dhaka ja Ōsaka nimekirja ei jõudnud.

Tourline’i spetsialistid järeldasid sellest seda, et linnad Euroopas ja Põhja-Ameerikas on palju jalakäijasõbralikumad kui Aasia linnad. Nimekirja jõudis vaid kolm Aasia linna. Euroopa sihtkohti on nimekirjas aga lausa 30, Põhja-Ameerika omi 14.

Uuri maailma kõige jalakäijasõbralikumate linnade kohta lähemalt SIIT!

Allikas: tourlane.com