Läänepoolkera kõrgeim pilvelõhkuja avab New Yorgis uksed 13 aastat pärast nn kaksiktornide kokkukukkumist 11. septembri terrorirünnakus.

One World Trade Centeril on 104 korrust ja see on 541 meetrit kõrge, kui arvetsada ka torni otsas asuvat jäika masti. Pilvelõhkuja kõrgus on sümboolne - 541 meetrit annab kokku 1776 jalga, mis sümboliseerib Ameerika Ühenriikide iseseisvusaastat - 1776.

Pilvelõhkuja ei asu kaksiktornide endises asukohas, vaid kohe nende kõrval. Kaksiktornide asukohta on rajatud 11. Septembri memoriaal ja muuseum.

3. novembril kolis pilvelõhkujasse sisse ka selle üks suurimaid rentnikke, kirjastus Conde Nast. Uues majas asuvad tööle kirjastuse 3400 töötajat, kes hõivavad 24 korrust - alates 20ndast kuni 44ndani. Majja kolib ka hulk riigiasutusi: USA armee insenerikoprus, toll ja piirivalve ning Hiina äriesindus.

Uue World Trade Centeri torni "jalajälg" maapinnal on 61-meetrise küljepikkusega ruut. Pilvelõhkujas on kontoripinnad, parkimiskorrused ja vaateplatvorm. Paraku platvormile turiste veel enne kevadet ei lubata.

Pilvelõhkuja tipus asub 124 meetri kõrgune mast, mis on kinnitatud ringikujulisele alusele. Masti tipust suundub pimedal ajal otse üles valguskiir.

Pilvelõhkuja 20 meetri kõrgune fuajee.

Hoone fuajee on 20 meetri kõrgune. Sky Lobby asub 64. korrusel ja edasi jätkuvad taas kontoripinnad. Korrused 91–99 ja 103–104 on täis tehnorajatisi.

One World Trade Centeri ehitus läks maksma 3,9 miljardit dollarit.

New Yorgi kaksiktornid hävitati 11. septembril 2001. aastal, kui al Qaeda terroristid lendasid kahe ärandatud reisilennukiga tornidesse, tappes kokku 2753 inimest. Sama terrorioperatsiooni käigus rünnati ka Pentagoni. One World Trade Centeri konstruktsioonid on aga disainitud vastu pidama ka kokkupõrkele reisilennukiga: selleks ehitati pilvelõhkuja tüvekanalid 91 cm paksuste seintega tugevdatud betoonist.