Konverentsist võtavad osa Läänemere äärsete kruiisisihtkohtade turismorganisatsioonide ja sadamate esindajad, konverentsi korraldajad lisaks Cruise Baltic`ule on Tallinna linn ja Tallinna Sadam, teatas Tallinna Sadam.

Konverentsil on esindatud kruiisifirmad üle kogu maailma. Ettekandega astub üles muuhulgas Pullmantur`i asepresident Eduardo Lopez-Puertas. Pullmantur`il on koostöös Tallinna Sadama ja Tallinna Lennujaamaga plaanis korraldada Tallinnas viis nn pööringut, ehk siis nende firma kruiis algab ja lõpeb Tallinnas.

Ühtekokku peaks Pullmatur pööringutega teenindama Tallinnas sel aastal ca 15 000 reisijat.

Veel on konverentsil osalejate seas maailma suurima kruiisikorporatsiooni Carnival Corporation asepresident Tom Strang, samuti on esindatud sellised kruiisifirmad nagu Royal Caribbean International, Princess Cruises, Thomson Cruises, jpt. Üritust külastab ka Euroopa Kruiisifirmade Liidu esindaja Tim Marking.

Konverentsile eelneval päeval ehk neljapäeval, 14. juunil toimuvad Cruise Baltic`u erinevate töörühmade koosolekud, samuti külastavad konverentsi delegaadid Tallinna erinevaid vaatamisväärsuseid.

Konverentsi järel suunduvad osad kruiisifirmade esindajad tutvuma veel Saaremaaga ja Saaremaa sadamaga.

Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on Cruise Balticu esimese konverentsi pidamine just Tallinnas meile kõigile suureks tunnustuseks tehtud töö eest.

„Tallinn on muutunud üheks populaarseimaks kruiisisihtkohaks Läänemerel ning kruiisikorraldajate ja laevafirmade nii kõrgetasemelise esinduse saabumine Eestisse näitab, et oleme oma seniste tegevustega Tallinna ja Eesti tutvustamisel olnud õigel teel,“ lisas Kaljurand.

Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste kinnitusel külastas 2011. aastal Tallinna 438 000 kruiisireisijat, mis moodustas kuuendiku kõikidest Tallinna väliskülastajatest.

„On oluline, et kõik osapooled, nii linn kui sadam, tegutsevad ühisel jõul selle nimel, et kruiisireisija suhteliselt lühike Tallinna-külastus oleks võimalikult positiivne ja tekitaks soovi tulevikus linna taas külastada ning seda sõpradele ja tuttavatelegi soovitada“ lisas Teniste.