Kui möödunud aastal oli maikuu seisuga pealinnas ööbinud ligi 141 tuhat inimest, siis käesoleva aasta sama perioodi number on statistikaameti kohaselt ligi tuhande võrra tõusnud, teatas raepress.

Kokku on Tallinna erinevates majutusettevõtetes peatunud üle 520 tuhande turisti, tänu kellele teenisid ettevõtted müügist üle 10 miljoni euro.

Kõige enam välisturiste saabus Soomest (53 100) ja Venemaalt (14 500). Üllatuslikult külastasid meie põhja-naabrid, soomlased, meid eelmise aastaga võrreldes 5% võrra vähem.

„Ilmselt on soomlaste kahanev arv tulnud sellest, et vanalinna erinevates söögikohtades on õlle hind üpriski kallis,“ ütleb abilinnapea Arvo Sarapuu.

”Kuigi õlle hind Tallinna vanalinnas on samas hinnaklassis kui näiteks Brüsselis, viie euro kanti, on mul hea meel, et turistid ikka meie toodangut proovivad ja häid maitseid naudivad,” räägib Sarapuu ning lisab, et vanalinnas on õnneks mitmeid tunnustatud restorane, mis inimesi ligi meelitavad.

Kuue kuu jooksul on Tallinna vanalinnas asuva turismiinfokeskuse töötajad vastanud enam kui 83 tuhandele turismiinfoalasele päringule.

Lisaks tavapärastele küsimustele tekib paljudel turistidel ka esmapilgul veidrana tunduvaid küsimusi.

Näiteks on vanalinnas asuva turismiinfokeskuse töötaja käest küsitud, kus asuvad Piraatide rand (mõeldud Pirita randa) ja puunukk Pinocchio haud (mõeldi Pirita tee obeliski) või kus meil Eestis kõige rohkem lehmi on ja kuidas koer eesti keeles haugub.

Samuti on ka küsitud, kuidas pääseb vanalinna ja kas seal ka restorane on ning millist metrood või muud ühistranspordivahendit peaks kasutama, et Toompeale sõita.

”Turistide jaoks on imepärane, et üks linn võib olla nii väike, et peamiste vaatamisväärsuste juurest saab liikuda jalgsi järgmiseni.”

Külastajatele on jagatud üle 35 tuhande linnakaardi.