Sokos Hotel Viru kommunikatsioonijuht Peep Ehasalu ütles BNS-ile, et nõudlus on väga selgelt kasvanud ja kahjuks ei suuda hotell kõiki soovijaid vastu võtta, sest rohkem külastajaid lihtsalt ei mahu. "Aastavahetus sai välja müüdud juba sügise alguses ning hetkel on mõned inimesed isegi ootel, kui keegi peaks avaldama soovi oma broneeringust loobuda," märkis Ehasalu. "Aastavahetus on välja müüdud ja oli välja müüdud ka eelmisel aastal."

Ehasalu lausus, et Tallinna kui sihtkoha populaarsus on Vene inimeste seas kasvanud, selle taga on väga paljude inimeste väga suur töö. "Vaeva on näinud ettevõtjad, riik ja linn ning tulemused on selles mõttes ootuspärased," sõnas Ehasalu. "Sõna hea teeninduse ja peo kohta levib ning loomulikult meie edasimüüjad ja partnerid oskavad sellega varakult arvestada."

Ta lisas, et Vene turist jääb Tallinnasse tavaliselt pikemaks kui ainult aastavahetuseks. "Sel aastal oli hotell täis kuni 8. jaanuarini, võrreldes 2010. aastaga oli tõus suur ja tänavu on prognoosid sarnased," märkis Ehasalu. "Kiire periood hotelli jaoks on nii Vene turistide tulek kui ka jõulupidude kõrghooaeg, mis algab juba novembri lõpust."

Moskva ja Peterburi rongiliine opereeriv Gorail AS-i juhataja Alar Pinsel ütles BNS-ile, et turistide huvi on sarnane eelmise aastaga. "Samas ega oluliselt rohkem me ei saagi turiste vastu võtta, sest meie võimalused on piiratud," lisas Pinsel.

Pinsel märkis, et pühade ajal sõitma hakkavate erirongide täpset arvu on praegu veel vara kommenteerida, sest töö sellega alles käib.

Estravel AS-i turundusdirektor Mari-Liis Rüütsalu ütles BNS-ile, et venelaste tulek Eestisse võib jääda samale tasemele eelmise aastaga. "Venelased, kes Eestisse aastavahetuseks tulevad, ostavad oma reisid peamiselt otse hotellidest," lausus Rüütsalu. "Reisibürood kasutatakse siin vahel vähem, tavaliselt on tegemist suurema grupiga või reisiga, kus soovitakse lisaks hotelliööle ja pidustustele ka mingeid muid teenuseid.

Erinevalt eelmisest aastast on saavad Vene turistid tänavu külastada Tallinnat ka laevaga. Aprillis reise alustanud St Peter Line'i alus Princess Anastasia külastab Peterburi–Stockholmi liinil Tallinna sadamat reisi mõlemal suunal.