Sleepinginairports.net kirjutas selle aasta juunis, et üks maailma mugavaimatest lennujaamadest - Tallinna Lennart Meri lennujaam sai magamiskapslid, mis veelgi rohkem õigustavad seda võimalikku tiitlit, mis pole siiski veel välja antud.

Nüüd, oktoobris tehtud küsitlus näitas, et Tallinn on tõesti kõige mugavamate hulgas, mis puudutab lennureisijate rahulolu.

Hinnati lendamise mugavust, lennujaama kasutamise lihtsust ja kohapealset meelelahutust: raamatulaenutust, kasiinosid, söögi- ja joogikohti, muuseume ja muidugi ka magamisvõimalust ja tasuta WiFi-t.

2015. aasta lennujaamakülastajate küsitluse järgi on parimad järgmised sihtkohad.

1. München, Saksamaa

Külastajate äramärgitud parimate omaduste hulka kuuluvad tasuta kohv, ülim täpsus, Terminal 2 magamiskapslid, spaa, tasuta WiFi, kasiino, kino, minigolf. München tõusis esimeseks eelmise aasta kolmandalt kohalt.

2. Helsingi, Vantaa, Soome

Põhjanaabrite õhulendude jaam sai kõrged hinded vaikuse ja rahu, puhtuse ja moodsa siselahenduse eest. Märtsis esitleti ka seal magamiskapsleid, kuid kaevati ka mõnede magamist takistavate käetugede pärast pinkidel. Kuid kiita sai Vantaa USB-laadimispesade, tasuta raamatulaenutuse ja -vahetuse, tasuta WiFi ning sõbraliku teeninduse eest.

3. Zürich, Kloten, Šveits

Kena, puhas, täpne ja rikkalike ostuvõimalustega lennujaam oli hinnatud ka ööbijate seas - hämar valgus ning mugavad pingid aitasid kergemini silma looja lasta. Kuid tasuta WiFi-t saab tarbida vaid 60 minutit.

4. Porto Francisco Sá Carneiro, Portugal

Jällegi puhas lennujaam, kus on lihtne oma värav üles leida. Porto väike kohalik lennujaam on küll pinkidele külili viskamist takistanud istmete vaheliste käepidemetega, kuid on ka puhketsoonid, kus seljatugesid saab alla lasta. Tasuta pakutakse WiFi-t, arvutikasutust ja joogivett. Isegi dušš on tasuta! Moodsale digiühiskonna nomaadile on seega enamus eluks vajalikku tagatud.

5. Tallinn, Eesti

Mugavad istmed, tasuta Internet. Tasuta raamatukogu lennujaamas on leidnud paljude tunnustust, sest sealt saab võtta tasuta raamatu reisile kaasa ja hiljem tagasi tuua. Terminali väravates on isegi kott-toolid mugavaks lebamiseks, rääkimata tasuta magamiskapslitest, kus aega parajaks teha. Laadida saab paljudest seinakontaktidest, kuid pigem on tegemist lennureisija jaoks lõpp-punktiga kui mugava transiidilennujaamaga, seega magamiskapsleid ei lähe eriti tihti vaja.

6. Amsterdam, Schiphol, Holland

Väga hea lennujaam transiitreisijale: lihtsalt navigeeritav, ohtrate meelelahutusvõimalustega, muuseumi, kasiino, puhketsoonide ning duširuumidega lennujaam pakub tasuta WiFi-t. Puuduseks on pikad vahemaad terminalide vahel ja aeglane turvakontrolli läbimine. Amstredam langes esimeselt kohalt seekord kuuendaks.

7. Ateena, Eleftherios Venizelos, Kreeka

Puhas, mugavate istmetega, abivalmi personaliga, iseloomustavad hindajad. Kuid tasuta Internetti jätkub vaid 60 minutiks, vajadusel võib ka mõnede tasuta arvutite taga oma võrgunälga kustutada. terminalid on aga kärarikkad ja söögikohad igavad.

8. Stockholm, Arlanda, Rootsi

Stockholmi Arlanda kogus kiitust puhtuse ja moodsa sisseseade tõttu. Samuti hinnati kohe lennujaamas asuva hotelli võimalust ning tasuta Interneti kasutust kolme tunni jooksul või 100 MB mahu ulatuses. Samas on see üleöö kasutajale natuke närviajav. Õnneks on lennujaamas ka 24 tundi avatud restoranid öö ja päeva üleelamiseks.

9. Viin, Austria

Tasuta Internet, mugavad pingid. Kõlaritest lastakse klassikalist muusikat. Ärikasutajad hindasid töölaudu arvutitega, kus saab oma kontoritööd edasi teha.

10. Varssavi, Chopin, Poola

Uus äsjaavatud terminal sai kõrged punktid. Seal pakutakse tasuta WiFi-t ja ökotoitu. Südalinn on lähedal. Osa restorane on lahti 24 tundi ööpäevas. Pinkidel pole vahel takistavaid käepidemeid, mis segaksid küliliviskamist.