AS-i Tallink Grupp juhatuse esimehe Janek Stalmeistri sõnul toob laevade vahetus kaasa võimaluse pakkuda värskendust meie klientide reisikogemusele. „Uuenduskuuri läbinud Silja Europa on ajalooga ning armastatud laev, Baltic Queen on olnud eriliselt menukas meie eestlastest reisijate seas Tallinna ja Stockholmi vahel ning Läti liinil oodati teist ja suuremat laeva pikisilmi tagasi. On heameel tõdeda et sellest saavad esimesena osa meie pühadeperioodi ja aastalõpu kruiiside reisijad“, märkis Stalmeister.

Tallinna-Stockholmi liinil jääb Baltic Queen`i kõrval reisijaid teenindama Victoria I, mis suundub 2017. aasta alguses paarinädalasele dokkimisele, mille jooksul ehitatakse ümber parfümeeriapood ja infoala ning Piazza a la carte restoran, millest saab Grill House. Värskendatud saavad ka buffet restoran, showbaar ja saun.

Riia liinile Isabelle`i kõrvale suunduva Romantika planeeritud dokkimine toimub samuti uue aasta alguses ning selle jooksul ehitatakse laevale Fast Lane kiirtoidurestoran ning suurendatud lasteala praeguse Seaside bari ja Fastfoodi asemele. Samuti saavad värskendatud showbar ja buffet restoran.

Tallinna-Helsingi liinil kiirlaevade Star ja Superstar kõrval seilama hakkavat Silja Europat renoveeriti ligi kolm kuud ning laeva investeeriti ligi 16 miljonit eurot. Ulatuslikud uuendustööd hõlmasid kokku 1015 kajutit, 5 restorani ja baari ning konverentsiala. Kajutite, kajutikoridoride, treppide, vastuvõtuala ja avalike tualettide uuendamisele lisaks said täiesti uue ilme ka enamus restoranidest ja baaridest. Buffet-restoranis ja Grill House`is viidi läbi täielik uuendamine, nii ka pubis ja ühes baaridest. Laevale loodi ka uus kohvik Coffee&Co, milline seni oli vaid Helsingi-Stockholmi liini kruiisilaevadel. Kevadel 2016 renoveeriti Silja Europa poed, ööklubi ja showbaar ning ehitati juurde täiesti uued restoran Tavolata ning kiirtoidurestoran Fast Lane.

AS Tallink Grupp on Läänemere juhtivaid reisilaevafirmasid, mis teenindab aastas kuuel liinil ligi 9 miljonit reisijat. 2017. aasta alguses toob ettevõte Tallinna-Helsingi liinile uue generatsiooni veeldatud maagaasil sõitva kiire reisilaeva Megastar.