1. Tallinn, Eesti

Eesti pealinn on kompaktne, moekas ja suurepärase hinna-kvaliteedi suhtega. Vanalinn on Ida-Euroopa üks armsamaid ja seda saab avastada jalgsi. Hotellid, võõrastemajad ja eramajutus on odavad ja üks parimaid tasuta asju siin on Linnahalli tohutul katusel Läänemere- ja suurepäraseid linnavaateid imetleda. Tallinna olemasolu pole just saladus — siia saab lennata odavalt kõikjalt Euroopast. Kuid kui tahad seda kõike ise avastada, siis suundu Kalamajja, kiiresti arenevasse piirkonda, kus asub ka Telliskivi loomelinnak. Siin on palju häid söögikohti ja ka toidukärusid, mis on odavad ja Instagrami-väärilised.

2. Lanzarote, Kanaari saared, Hispaania

Viimase aastakümne jooksul on paljud reisijad läinud avastama Lanzarotet. Külastajate üllatuseks on seal küllaltki arenenud infrastruktuur, mistõttu on lihtne leida peavari, rendiauto ja toit. Samuti on seal Timanfaya rahvuspark, mis meenutab küllaltki palju kuumaastikku. Saarel asub ka Orzola rand, mis on rikkumata ja puhas. Lisaks on saarel Le Geria viinamarjaistandused, milles tehakse imelist veini. Kusjuures Kanaari saartelt pärit vein oli tuntud juba Shakespeare’i teoste tegelaste seas kui miski, mis on tõeliselt meeli ülendav.

3. Arizona, Ameerika Ühendriigid

Kui soovid Arizonas soodsalt läbi ajada, siis ööbi maanteeäärsetes motellides ja matka. Külasta näiteks Saguaro rahvusparki, jää sinna ööseks ja naudi imeilusat tähistaevast. See on kustumatu elamus, sest seal ei ole nii suurt valgusreostust nagu suurlinnades ja seetõttu näed tähti oma silmaga nii nagu muidu oled harjunud reklaampiltidel nägema. Külasta ka lähedal asuvat linna nimega Tucson. Suure kanjoni lõunaosa tasub külastada hooajavälisel ajal ehk märtsikuust maikuuni ja septembrist oktoobrini. Sel ajal on õues jahedam temperatuur ja vähem rahvast. Põhjaosa on parim külastada maikuust oktoobrikuuni. Juunikuust augustikuuni on hea mõte külastada Scottsdale’i linnas asuvaid spaasid ja golfiradasid.

4. La Paz, Boliivia

La Paz ehk Nuestra Senora de La Paz on Boliivia pealinn. See on maailma kõige kõrgemal asetsev pealinn, kõrgused jäävad vahemikku 3100-4100 meetrit. La Pazi kesklinn paikneb umbes 3640 meetri kõrgusel merepinnast. See on üks mõnusamaid linnu, kus niisama olla, jalutada ja nautida kohalikku elu. Samuti on linnas küllaltki odav: päevas ajab läbi ligi 30 dollariga ehk ligi 25 euroga. La Paz on küllaltki kiiresti arenev ja kallinev koht, kuid praegu on seal veel soodne. Linnas on palju erinevaid butiike, söögikohti, hotelle, trendikaid kohvikuid ja muud lahedat, mida avastada.

5. Poola

Poola on küllaltki taskukohane, kuid millegipärast alakülastatud koht. Linnad on sama ilusad nagu Praha või Berliin, kuid inimesi on vähem ja hinnad on odavamad. Peale Krakovi on hea mõte külastada ka Gdanski vanalinna ja imelist rannikuvaadet. Vaatamist väärt kohad on ka Lublin, Torun ja Tarnow oma ajaloolises ilus. Ka seal on vähe külastajaid. Kui aega on rohkem, peaks minema ka Bialowieza rahvusparki, kus näeb piisoneid. Lisaks on Poolas soodne ühistransport, toit ja ööbimine.

6. Essaouira, Maroko

Armastad Marokot? Oled käinud Marrakechis? Meie oleme ka. Kui otsid aga uusi seiklusi, mis on põnevad ja rahakotisõbralikud selles samas Põhja-Aafrika piirkonnas, siis külasta Essaouirat. Sinna saab soodsalt sõita näiteks Prantsusmaalt või Inglismaalt. Selles müüriga ümbritsetud linnas on kitsad tänavad ja tore õhkkond. Samuti süüakse seal palju kala, mistõttu on Essaouiras mitmeid väga häid kalarestorane. Mõnedes restoranides ei pakuta islami tava kohaselt üldse alkoholi. Vanalinnas ja käsitöökauplustes saab soodsalt ostelda. Kauplemine on loomulik ja kuulub asja juurde.

7. Suurbritannia

Olenemata sellest, et Suurbritannia valitsus on väga hõivatud Brexitiga, siis vaatamata sellele on Suurbritannias väga palju, mida vaadata. Ära piirdu ainult Londoni ja ajalooliste kvartalitega, Big Beni, Buckinghami palee ja Tower of Londoniga, vaid sõida Devonisse, Cornwalli, Bathi, Yorki ja Edinburghi.

8. Baja California, Mehhiko

See on osariik Mehhiko põhjaosas California poolsaare põhjaosas. Hinnad on siin veidi kõrgemad kui mujal Mehhikos, kuid võrreldes Ameerikaga siiski soodsad. Kindlasti tasub külastada linnu nagu Todos Santos, Loreto, San Ignacio, Mulege ja La Paz, mis pakuvad kihvti elamuse. Põhja pool on veinipiirkond nimega Valle de Guadalupe, mis on sarnane kuulsale Napa piirkonnale, kuid palju soodsam.

9. Jacksonville, Ameerika Ühendriigid

Jax, nagu kohalikud seda kutsuvad, ei ole saanud suure rahvusvahelise tähelepanu osaliseks nagu suurem osa erinevatest paikadest Floridas, kuigi seal on 35 kilomeetri pikkune rand, seal saab surfata, tegeleda kunstiga ja esineb ka palju bände. Lisaks on Jacksonville’is mõned pikad jõelõigud, millel saab sõita kajakiga. Linnas on ka erinevaid söögikohti, mis pakuvad suurepäraseid grillribisid, mida saab nautida koos käsitööõllega. Samuti on Jacksonville’is soodne ööbida.

10. Hunan, Hiina

Hunan on provints Hiinas. Seal on imeline liivakivist kanjon, kus on ligi 250 huvitava kujuga mäetippu ja maailma pikim klaassild, mis avati 2016. aastal. Kindlasti peaks külastama ka ajaloolist linna nimega Fenghuang, mis sõna otseses mõttes paikneb Tuo jõe kohal. Kui ka see ei tundu veel piisav, siis provintsi pealinn Changsha oli Mao Zedongi kodulinn. Hinnad on kogu provintsis väga soodsad. Ööbimine viisakas kohas maksab ligi 10 dollarit ehk ligi 8,5 eurot. Ja kui soovid süüa suure koguse kohalikku toitu kõige peenemas restoranis, maksab see umbes 17 eurot.

Allikas: Lonely Planet