UVA Festival, Hispaania, 2.-4. juuni

Väike, umbes 500 osavõtjaga festival, mis toimub esimest aastat Andaluusias Ronda-nimelises paigas Varem peeti seda 16. sajandil kloostriks ehitatud Descalzos Viejos, kuid nüüd on festival üle viidud viinamarjakasvandusse, kus saab lõõgastuda, nautida kohalikke delikatesse, uurida kasvandust ümbritsevaid vanaaegseid müüre ja nende vahel lokkavat rohelust. DJ-d mängivad kõike alates afrorütmidest kuni tehcnoni, rõhku pannakse visuaalile, milles on oma roll mängida ka ümbritsevatel kaljudel.

Selleks, et jõuda Bulgaariasse Rhodope’i mägedes toimuvale ökosõbralikule väikefestivalile, tuleb pisut rohkem kui natuke vaeva näha. Kuid sealne päikesetõus on seda vaeva väärt. Bussisõit Sofia lennujaamast festivalipaika kestab peaaegu viis tundi. Festivalikülastajaid koguneb umbes 1000 ning tegevus toimub kahel pealaval, mis on spetsialiseerunud päevasel ajal soulile ja funkile ning õhtul technole. See festival on koht, kus saad oma hipivaimul vabalt lennata lasta. Kui aga tekib igatsust mugavuse järele, võid broneerida endale pärast festivali basseinipeo lähedalasuvas hotellis.

Elektroonilise muusika austajatele meeldib kindlasti Egiptuses Punase pere kaldal El Gouna kuurortlinnas viiendat aastat toimuv Sanbox Festival. Nii kohalikke kui rahvusvaheliselt tuntud muusikuid on võimalik nautida äärmiselt lõõgastavas õhkkonnas, palmide all lamades. Kui lõõgastumisest ja tantsimisest küllalt saab, võid nautida veemõnusid – snorgeldamist ja lohelauaga sõitmist.

Sandbox Festival

Igal aastal võõrustab Træna saar, mis asub Põhja-Norras mandrist viietunnise praamisõidu kaugusel umbes 3000 festivalikülalist. Festivalipaikade hulka kuuluvad ka kirik ja 30 meetri sügavusel maa all asuv koobas. Festivali ajal valitseb saarel polaarpäev, pimedaks läheb kogu ööpäeva jooksul vaid tunnikeseks. Kuna tegemist on ühe maailma eraldatuimas paigas toimuva festivaliga, pakub keskkond häid võimalusi üksildasteks matkades saare asustamata randadel.

2591 meetri kõrgusel Currie mäe varjus toimuvale festivalile oodatakse 180 000 muusikasõpra. Esinejate valikut pole veel lõplikult kinnitatud, kuid praegu on teiste hulgas välja kuulutatud Pearl Jam, Nine Inch Nails, Flaming Lips, Frank Ocean ja Deadmau5 – need nimed ütlevad roki- ja indie’i-sõpradele nii mõndagi. Paljud festivalikülastajad ööbivad lähedalasuvas Whistleris, ühendades muusika nautimise mäesuusatamisega.

Allikas: lonelyplanet.com