Odavlennupiletid. Kui reis sihtkohta kestab 2-3 tundi, siis pole võib-olla nii oluline, et lennukis oleks väga mugav ja kõiksugused võimalused. Kui soovid raha säästa, siis tasub käia erinevatel lehekülgedel, mille abil saad hõlpsasti leida soodsaid lennupileteid.

Peatu hostelis. Unusta ära, mida oled kuulnud hostelite kohta. Paljud räägivad, et need on räpased ja rõvedad, kuid viimastel aastatel on toimunud suured arengud, sest paljud noored reisihuvilised eelistavad just hosteleid. Lisaks pole mõtet maksta kalli hotellitoa eest, sest niikuinii liigud päevläbi linnas ja ööbimispaika kasutad vaid magamiseks.

Ära söö restoranides. Muidugi võid teha erandi, kui tegemist on mõne erilise roaga, mida kindlasti soovid proovida ja mis on reisi lahutamatu osa. Küll aga tasub vältida ülehinnatud söögikohti, kui tahad lihtsalt lõuna ajal midagi hamba alla saada. Mine kohalikku toidupoodi ja hoia silmad sooduspakkumiste osas lahti. Leidub ka paljusid kohvikuid, mis pakuvad soodsa hinna eest maitsvaid võileibu ja salateid.

Võta kaasa vähe asju. Mida vähem pagasit, seda rohkem saad liikumisel raha säästa. Näiteks seljakotiga reisides pole vaja võtta taksot, sest puudub raske reisikohver, mida oleks muidu tüütu mööda suurlinna tänavaid tarida. Kerge käsipagasiga reisides pole vaja maksta pagasihoiu eest ega nõuta lisatasu lennukis.

Kasuta kohalikku SIM-kaarti. Kuna rändlustasud on sageli kallid, siis pole mõtet Google Mapsi vaatamise eest maksta hiljem üüratuid arveid. Osta soodne kohalik SIM-kaart, mida müüakse lehekioskites, toidupoodides või lennujaamades.

Osta kohalik metrookaart. Kuna paljudes linnades on metrooga liiklemine äärmiselt mugav, siis tasub ühekorrapiletite asemel osta mitme korra kaart, sest seeläbi säästad palju raha. Samas pole suurlinnades mõistlik kulutada ka taksole, kui eelarve on piiratud. Kui kavatsed aga ainult jala liikuda, siis ei tasu muidugi üldse mingit kaarti osta. Enne kaardi soetamist on kindlasti mõistlik võrrelda erinevaid hindu ja uurida, milline pakkumine on soodsaim.

Väldi turismilõkse. Näiteks igasugused poes ja söögikohad, mis asuvad peamiste turismiatraktsioonide lähedal, on alati kallimad kui need poed ja söögikohad, mis asuvad mõned tänavad kaugemal. Tasub olla kriitiline ka hindade suhtes, et mitte üle maksta asjade eest, mis ilmselgelt pole kallist hinda väärt.

Kahtlemata leidub veel palju suurepäraseid nippe soodsaks reisimiseks. Milliseid nippe kasutad ise, et reisimisel raha kokku hoida?

Allikas: nytimes.com