Reisijuht küsis maakondade turismikeskustest ja uuris praegu käival turismimessil Tourest lisa, mida on Eestis oodata uut alanud aastal ja eriti just siis, kui ilmad soojaks lähevad ja inimesed liikvele lähevad. Selgus, et kodumaalgi on veel palju värskelt avatavaid asju.

Pärnumaa

2015. aastal avatakse Tahkuranna Golfikeskus, Eesti esinduslikum 18-rajaline links/park golfiväljak ja klubi, kuhu hiljem lisandub neljatärnihotell ja spaa, korralik supelrand ja palju muud huvitavat.

Perede turismiatraktsioonina on esimest aastat terve suvehooaja lahti Baltimaade suurim teemapark Lottemaa Reiu rannas. Seal avatakse uus atraktsioon Lotte laev, mis on praegu külla sõitnud Tallinna Touresti turismimessile.

Suvel avatakse ka Viiking Spa Hotelli juures Veekeskus ja saunakompleks Viiking Saaga. See on omapärase sisekujundusega Viikingite Oaas, kus asuvad koopad, grotid ja saar keset vett. veekeskus ehitatakse hotelli sisehoovi, mis saab katusega kaetud.

Estonia Spa Hotels avab aga sel suvel ümberehitatud hoonetes uue kontseptsiooniga neljatärnilise kuurorthotelli Resort Hotel & Spa Estonia.

Läänemaa

Algaval suvel saavad esimest korda täishooaega nautida aurupaat Kallis Mari ja turismirong Peetrike, mis küll juba eelmisel suvel Haapsallu jõudsid, kuid üsna hooaja lõpus. Seega esimene suurem hooaeg on neid just sel aastal ees ootamas. Mõlema objekti haldajaks SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid.

Tourest 2015.

Väga uhkelt on renoveeritud Koluvere loss, mis sellest pakub luksuslikke ruume ürituste korraldamiseks ja ka majutuseks.

Risti lähedal Marimetsa rabas kestavad aga sealse pika ja ilusa rabaraja renoveerimistööd. Ametlikult peaksid need valmis saama selle aasta lõpuks, kuid lõiguti saab ka suvel seal matkata.

Marimetsa raba.

Tartumaa

Uusi turismiatraktsioone on Tartu kandis pigem oodata 2016. aastal, kui peaksid valmima Eesti Rahva Muuseumi hoone Raadil, uus kaubanduskeskus kesklinnas koos majutusega ning kunagi lähitulevikus peaks Lõunakeskuse juurde ehitatama nii mahukas kobarkino kui ka kaheksakorruseline hotell.

Selle aasta kevadel on aga Tartu Ülikooli Loodusmuuseumil kavas avada oma uksed.

Samuti peaks Tartus taasavatama ka trükimuuseum.

Tartu Seikluspargil on plaanis uueneda ja laieneda.

Tartu Seikluspark.

Ahhaa keskuses avatakse uus spiooniteemaline näitus.

Oma uksed avab veel renoveeritud Pauluse kirik.

Ida-Virumaa

Kohtla Kaevanduspark avab 2015. aasta aprillis uue külastuskeskuse, mis tutvustab põlevkivi tootmist ja sellega seonduvat nii maa all kui maa peal.

Narvas avatakse uus Jõepromenaad. See sai küll ametlikult avatud novembris 2014, kuid on sel suvel esimest korda puhkajate jaoks terve hooaja lahti. Promenaad on Narva ajaloolises südames asuv kaldapealne ala, mis pakub põnevust tänu oma temaatilistele objektidele: Rootsi terrass, mis on kogupere puhkeala, kus asuvad lastele mõeldud lõvikujulised atraktsioonid; Dahlbergi lava, mis kujutab endast vabaõhulava; Päikeseplats, kus paiknevad suvekohvik ja purskkaev.
Mööda jõekallast lookleval promenaadil jalutades avaneb kaunis vaade, mis on seda unikaalsem, et Narva on ainuke linn Eestis, kust näeb ka Venemaad. Promenaadi piirkond on populaarsemaid vaba aja veetmise ja puhkamise alasid Narvas – siin jalutatakse, kalastatakse, sõidetakse jalgrattaga.
Kukruse Polaarmõis.

2015. aastal juubeldab Kukruse Polaarmõis, kus sel puhul on toimumas palju üritusi.

Valgamaa

Uusi atraktsioone plaanib suveks Otepää Winterplace, oluliselt on edasi arenenud Sangaste loss, mis ehitab koostöös AHHAA! keskusega interaktiivseid atraktsioone ja valmis sai ka uus talveaed.

Valga Militaarteemapark peaks saama suveks juurde interaktiivsust.

Võrumaa

Pokumaa uuendab atraktsioone ja pakub saabuval suvel midagi uut.

Pokumaa.

Järvamaa

Mais jõuab avaliku avamiseni Eesti Jalgrattamuuseum Väätsa alevikus.

Raplamaa

Varbola linnusesse planeeritakse Muinas-Eesti teemaparki. Plaanide kohaselt peaksid muinastemaatilised atraktsioonid algama kohe, kui turist on Pärnu maantee pealt ära keeranud. Varbolasse aga plaanitakse rajada autentne muinasküla. Toimuvad ajaloolised lahingud. Kas sellest midagi aga sel aastal valmis saab, on veel lahtine, sest planeerimine alles käib.

Harjumaa

Tallinnas avatakse veebruaris Kultuurikatel. See tähendab, et terve suve saab uues kauaoodatud keskuses nautida põnevaid kultuurisündmusi. Esimeses etapis avatakse ligikaudu 700 ruutmeetri suurune Katelde saal. Saali erilisust ja endise elektrijaama tööstuslikku iseloomu rõhutavad ruumi keskel asuvad hiidkatlad, mis on restaureeritud ning säilitatud oma ehedal kujul. Avatakse ka Koridorklubi ehk keldrikorruse saal ning loomelaborid MakerLab ja Helistuudio. Makerlab kolib Kultuurikatlasse ajutistelt pindadelt Heina tänavalt.
Kultuurikatel.

Hea lugeja, kui sul on infot veel põnevate uute turismiatraktsioonide kohta Eestis, mis avatakse sel aastal, siis kirjuta neist kommentaaridesse.