Toome nimekirja neist suusakeskustest, mis meieni jõudnud info järgi algaval nädalavahetusel kindlasti avatakse, mida loodetakse avada ja mida hetkel avada ei saa.

KINDLASTI AVATAKSE


Kuutsemäe ja Väike-Munamäe suusakeskused

Need suusakeskused on külastajatele avatud 12. detsembrist. Keskuste turundusjuhi Erlend Aava sõnul on suusakeskuse siseruumides külastajatele tagatud desovahendid ja kanda tuleb maski. Õuetingimustes tuleb silmas pidada, et ühele tõstukile pääsevad vaid pereliikmed.

Vaata lähemalt SIIT ja SIIT.


Tehvandi Spordikeskuse suusarajad

Terhvandi Spordikeskuses on 500-meetrine suusarada avatud juba novembri lõpust. Nüüdseks on Tehvandi Spordikeskuse kodulehe andmetel suusarada pikenenud 500 meetri võrra. Seega kogupikkus edasi–tagasi sõites on 1,5 km.

Spordikeskuse turundusjuhi Merlin Müüri sõnul on nii Tehvandi, Kääriku kui Tartu Tervisespordikeskuses hetkel avatud kõik spordirajatised, majutus ja toitlustus.

Uuri lähemalt SIIT.


Vimka Mäepark

Vimka ehk Viimsi mäepark on pealinna lähedastest mägedest suurim oma 250-meetri pikkuse nõlva ja 36-meetrise kõrguste vahega. Mägi avatakse homme, 12. detsembril.

Vaata lähemalt SIIT!


Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus

Keskuse kodulehe andmetel avatakse sel laupäeval kell nii lumelaua- kui mäesuusamägi kui ka tuubirada.

Uuri lähemalt SIIT.


AVATAKSE LOODETAVASTI VÕI OSALISELT


Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskus

Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses on alates laupäevast, 12. detsembrist, avatud umbes 500-meetrine suusarada vabas stiilis suusatamiseks ja kelgumägi oma kelguga kelgutamiseks.

Keskuse kõneisik Margus Mäll soovitab tulla pigem pruugitud suusaga ja arvestada, et huvilisi võib olla palju. Lisaks palub ta tulijatel arvetada ka Terviseameti soovitusi. "Lumetootmine käib ja uuel nädalal püüame suusarada ka pikendada," lisab Mäll.

Täpsem info SIIN.


Nõmme Lumepark

Nõmme Lumepargi kodulehe andmetel avavad nad 12. detsembril sinise nõlva. Punasel nõlval on lumekahuritel veel tööd ja roheline nõlv ootab lund.

Vaata lähemalt SIIT.


Kütioru suusamägi

Kütioru suusamägi on Eesti kõrgeim looduslik suusamägi. Keskuse Silvia Zvirgzdinš annab teada, et Kütioru keskus on läbinud suured renoveeringud juba eelmise aasta oktoobrist alates, kui keskus vahetas omanikke. Sellel hooajal alustatakse täiesti uuelt lehelt, sest keskus on olnud kinni neli aastat

Tänase päeva jooksul selgub, kas Kütioru suusakeskus avatakse juba homme või mitte.

Täpsem info SIIN.


AVAMINE LÜKKUB EDASI

Natuke kurvemad uudised tulevad paljude lemmikust Kiviõli suusakeskusest. Keskuse kõneisik Kadri Laur selgitab, et kuna seoses koroonapandeemiaga seati tervele Ida-Virumaale piirangud, siis kahjuks selle aasta sees Kiviõli suusakeskust avada ei saa. Laur jääb siiski positiivseks: "Kui ilmataat vähegi tegutseda laseb, teeme meie ikka lund edasi ja loodame tuleva aasta alguses ikkagi avada."

NB. Ülevaade on esitatud 11. detsembri keskpäeva seisuga meieni jõudnud andmete põhjal.