“Valgevene on meie jaoks uus sihtkoht, mille puhul ootame suurt huvi nii puhkusele reisijate kui ka ettevõtjate seas. Lisaks otseühendusele avab lennuliin häid ümberistumise võimalusi Vene, Ukraina ja Kazahstani suunal, mis seni on olnud Tallinnast vähem kättesaadavad,“ rääkis Tallinna Lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe.

Lennufirma Belavia asepresident Igor Tcherginets: „Eesti-Valgevene lennuliini avamine on oluline teetähis nii Belaviale, reisijatele kui ka mõlemale riigile laiemas mõttes. Ka Valgevene on Euroopas tuntud kui IT ja tehnoloogia valdkonnas kaasarääkija. Seetõttu annab uue lennuliini avamine täiendava hoo sisse nii turismi kui ka majandussuhete arengule.“

Valgevene Suursaadik Eestis Vyacheslav Kachanov: „Minski ja Tallinna vaheline otseühendus on märk headest suhetest ja huvist koostöö vastu. Otseühenduse loomine aitab kaasa Valgevene ja Eesti diplomaatiliste ning majandussuhete arendamisele ning kontaktide loomisele kultuuri, teaduse, hariduse, spordi ja turismi valdkondades.“

Minskisse saab reisida 30 päeva viisavabalt. Edasi-tagasi lennupileti hinnad algavad 178 eurost.

Rohkem infot lennupiletite kohta saab Belavia kodulehelt, täpsem info lennugraafiku kohta on kättesaadav Tallinna lennujaama kodulehel.

Tallinna Lennujaam teeb koostööd 16 lennukompaniiga, võimaldades eestimaalastel lennata praegu 27 erinevasse otsesihtkohta üle maailma. Suvehooajal tõuseb otsesihtkohtade arv 37-ni.