Maailma suurim kruiisifirmade ühendus CLIA (Cruise Lines International Association) andis teada, et kõik ühenduse liikmed on üksmeelel — reisijaid ja laeva meeskonda tuleb testida kõikidel laevadel, mis kannavad üle 250 inimese. Selleks, et pardale pääseda, peab koroonatesti tulemus negatiivne olema.

Testimist nähakse olulise sammuna püüdluses teha tööstuse prioriteediks reisijate ning laeva meeskonna turvalisus ja tervis.

CLIA-sse kuuluvad teiste seas kruiisiettevõtted nagu Royal Caribbean, Carnival ja MSC. Viimase ettevõtte juhatuse esimees Pierfrancesco Vago märkis G20 tippkohtumisel, et MSC oli sel suvel esimene, kes Euroopas enda liinidega jätkas. Ta lisas, et seda saadi teha suurelt tänu sellele, et kõik reisijad pidid tegema koroonatesti.

Vago lisas, et nad on testimise reeglist väga karmilt kinni pidanud. MSC on keelanud rohkem kui sajal inimesel pardale mineku, kuna nende koroonatesti tulemus oli positiivne.

Siiski on paljud valitsused üle maailma jätkuvalt kruiiside vastu. Ekspertide sõnul võivad negatiivse tulemuse saada ka inimesed, kes on vahetult enne testimist nakatunuga kokku puutunud. Sellisel juhul pole võimalik viirust tuvastada.

Allikas: lonelyplanet.com