Veelgi keerulisemaks läheb kõik, kui eelarve piiriks polegi taevas ning puhkusepäevi on ka Eesti keskmise jagu.
Kas sõita jälle Vahepere äärde või avastada enda jaoks mõni uus riik? Minna gurmeereisile või teha lõpuks teoks unistus palverännakust? Kuhu sõita nädalalõpupuhkusele Eestis? Keda valida reisikaaslaseks? Või minna hoopis üksi?
Vastus võib peituda üllatavas kohas – teie sodiaagimärk näitab õiget teed!

JÄÄR (21.märts - 19.aprill)
Jäärad on seiklejad, kes armastavada avstada uusi kohti, pigem selliseid, kus teisi turiste liiga palju ei kohta.

Eksootika: Kui suvi pakub võimaluse võtta pikem puhkus, siis lennake mõnele Indoneesia saarele, millest te ka ise varem kuulnud pole. Suur osa Indoneesiat ongi sobivaim suvel külastamiseks, sest vihmaperiood ei kattu seal ülejäänud Kagu-Aasiaga. Kui olete seikluslikest Jääradest kõige vähem seikluslik, siis valige muidugi Bali.

Euroopa: Vana hea Euroopa pole sugugi nii läbi uuritud ja massiturismi täis. Sõitke näiteks Rügenile, Saksamaale kuuluvale saarele Läänemeres, mis on ühtaegu lähedal ja samas täiesti avastamata maalapp. Kui otsite avastamata kohti lähemalt, siis suvised otselennud Leetu Kaunasesse on just teie jaoks.

Eesti: Eestis tuleb uute avastuste tegemiseks natuke rohkem pingutada, aga Ruhnu ja augustikuine festival seal peaks sobima perfektselt.

Ruhnu.

Parimad reisikaaslased: Isepäised jäärad vajavad enda kõrvale piisavalt tugeva iseloomuga kaaslast, kes reisistressil endast võitu ei lase saada olukorras, kus Jäär iseloomu näitab. Kas teine Jäär või leebed diplomaadid nagu Veevalaja või Kalad on suurepärased kaaslased – iseasi, kas viimased seda reisi samavõrd naudivad kui Jäär ise.


vajab luksust ja puhkuse ajal peab ta seda saama! Ja hästi süüa.

Eksootika: Lõuna-Koreas ja Jaapais on suurepärane tasakaal eksootika, vaimustava köögi ja mugavuse vahel. Vaimustav loodus ja rannad, puhtad tänavad, sekundi pealt õigel ajal väljuvad bussid-rongid ja hea disainiga hotellid teevad sellest sihtkoha, mida iga Sõnn naudib ja kuhu tagasipöördumisest unistama jääb.

Seoul

Euroopa: Kreeka: Peloponnese poolsaar on eestlaste jaoks uus ja põnev sihtkoht imelise köögiga – kõik on orgaaniline, värske ja valmistatakse peaaegu et sööja silme all.
Alati võib öömajaks valida Kreeka kõige luksuslikuma kuurordi Costa Navarino, kus asub ka Euroopa parimaks luksusspaaks valitud Amazoe Spa. (Loe lähemalt SIIT)

Eestis: Mõisapuhkused on loodud Sõnne silmas pidades. Poputage ennast Vihulas või Pädastes!

Parimad reisikaaslased: Sõnn ja Vähk, Sõnn ja Neitsi, Sõnn ja Kaljukits


Kaksikutele on oluline, et juhtuks palju (ja et sellest saaks ka häid fotosid).

Eksootika: Bangkok. Igal aastaajal suurepärane sihtkoht, mis kunagi ei maga ja miksib ülima loomulikkusega glamuusi ja slummide adrenaliinirohket (ehkki ka räpast) elu.

Euroopas: London on täiesti suurepärane valik ja just äsja lisanud ka suurepärane uus British Airwaysi lennuliin, mis ühendab Tallinna Heatrhrow lennujaamaga Londonis. Vaata inspiratsiooniks, mida pildistas Londonis Kaupo Kikkas!

Eesti: Kui te ei ela Tallinnas, siis tasuks täiesti kaaluda linnapuhkust pealinnas. Ja ka pealinlastel on kindlasti oma kodulinnaosast kaugemal palju avastamist. Või siis ehk rongisõit Paldiskisse või autoreis Sillamäele?

Kalamaja päevad

Parimad reisikaaslased: Kaksikud ja Jäär, Kaksikud ja Lõvi, Kaksikud ja Kaalud, Kaksikud ja Veevalaja


Vähk on kodulembene ja ootab pikisilmi puhkust ilmselt selleks, et lihtsalt kodus olla. Kui aga peaks juhtuma, et teil õnnestub Vähk kodust välja meelitada, siis hoolitsege selle eest, et see puhkus oleks mõnus ja mööduks hubases kohas. Ka võiks olla seal vett ja võimalus paljajalu liivas või murul käia.

Eksootika: Austraalia. Jättes pika lennu ebamugavused kõrvale, on seal olemas kõik, mida Vähk armastab.

Brighton Beach, Melbourne, Austraalia

Euroopa: Amsterdam. Mõnusa atmosfääriga linn, kus ringi liikuda on mugav – ning sama mugav on ka oma paarmaja terrassil päevitada ja mööduvaid inimesi-paate vaadata.

Eesti: Kui õppisite Tartus ja sellest on natuke aega mööda läinud, siis minge jalutama tuttavatele radadele. Või ükskõik millisesse paika, kuhu aastaid sattunud pole ja kunagi end hästi tundsite.

Parim reisikaaslane: Muidugi on seda rahulik Sõnn või siis leebed ja tolerantsed Kalad.


Lõvi vajab draamat ja sündmusi, nii et rahulik uitamine looduses või puhkus üksikul saarel ei ole tema jaoks.

Eksootika: USA suurlinnad sobivad aastaringselt! Jälgige Finnairi pakkumisi San Franciscosse!

San Francisco

Euroopa: Berliin, ei mingit kahtlust. Berliin on konkurentsitult kõige kirevama eluga Euroopa pealinn. Berlini kultuuri- ja restoranielu on võrratu, aga sama pöörane on ka linna ööeolu, mis pakub klubisid ja kontserte igale maitsele.
Eri kultuuritaustadega kunstnike, start-up'ide, disainerite ja teiste ilusa elu otsijate mekaks kujunenud linnas ei pea igavust tundma mitte keegi.
Lisaks kõigele on linn maailma parim tänavakunsti muuseum, kus alates vabaõhugaleriiks muutunud Berliini müüri alles jäänud osast kuni miniskulptuurideni tänavasiltidel võib kaasaegset tänavakunsti leida igalt poolt.

Eesti: Viljandi – loomulikult Folgi ajal!

Parimad reisikaaslased: Kaksikud on alati samal lainel!

Intelligentne ja praktiline Neisti ootab puhkusest rohkemat, kui lihtsalt võimalust kuhugi ära sõita. Neile sobivad kohad, kus nad midagi uut õpivad.

Eksootika: Angkor Wat, Kambodža. Põnev ajalugu ja kaunis arhitektuur ei jäta ühtegi Neitsit ükskõikseks. Angkor oli hiiglaslik, teadlased on kindlad, et see oli maailma suurim eeltööstuslik linn, mis võttis enda alla vähemalt 1000 km² ja kus – koos müüride taha jäävate küladega - võis elada kuni miljon inimest.
Euroopa: Lõuna-Prantsusmaa pakub nii võimalust rannas puhata kui avastada põnevat kultuuri – näiteks Arles on koht, mida iga Neitsi seal kandis külastama peaks. Toulouse on samuti kaunis linn, mis on täis häid galeriisid ja huvitavaid festivale.

Eesti: Kuressaare suvine kultuurielu on Neitsile köitev.


Parimad reisikaaslased: Sõnn jagab ehk kõige enam samu väärtusi, ning ka puhkuse ajal väga rahulikult käituv Vähk on mõnus kaaslane, kes harmooniat loob, mitte ei riku seda.

Kaale tõmbab magnetina maalilistesse kohtadesse, isegi kui nad teavad, et nad ei ole seal ainsad inimesed. Santorini, Veneetsia,Toskaana – need on Kaaludele loodud.

Eksootika: Kuuba oma värvide ja atmosfääriga köidab jäägitult.

Euroopa: Cinque Terre Itaalias on koht, mida kaalud oma elu jooksul kindlasti nägema peavad.

Cinque Terre

Eesti: Eestis leiavad Kaalud endale vajalikku maagiat ja ilu loodusest – olgu selleks siis Lahemaa matkarajad, Matsiranna päikeseloojangud või jalutuskäigud Võsu mändide all.
Eesti suvi pakub palju kauneid päikeseloojanguid ja nende pildistamine pole üldse raske!

Parimad reisikaaslased: Neitsi on alati valmis ikoonilisi paiku vaatama sõitma ning on huvitav ja just parasjagu uudishimulik kaaslane.


Ehkki Skoprpion võib puhkuse ajal minna matkale või seikluslikule seljakotireisile, ei taha ta tegelikult mugavustest loobuda.
Eksootika: Kaplinn, Lõuna-Aafrika. Piisavalt põnev ja kauge, ent samas võib kinedel olla, et hotellide ja restoranide tase vastab Skorpioni ootustele.
Kaplinn

Euroopa: Istanbul. Kui käituda mõistlikult ja üle olla reisihoiatustest, on see suurepärane tasakaal seikluse ja luksuse vahel.

Eesti: Muhumaa pakub võimalust seigelda ning samas õhtuks näiteks Muhu Veinitalu idülli kaduda.
Parimad reisikaaslased: Kaksikud ja Lõvi, kes ei ütle ei seiklustele – ja ammugi mitte sellele järgnevale luksusele.

Maailma kõige suuremad seiklejad on tihti pärit Amburite hulgast.
Couchsurfing pole neile võõras ja hotellibroneerimissaitide asemel avavad nad airBnB lehekülje.

Eksootika: Argentiina. Ambur armastab õues olla ja see riik pakub seda igal kujul. Samal ajal pole Amburile sugugi mitte vähetähtis saada pärast seiklust korralik prada ja pokaal veini – mida Argentiina pakub ka.

Buenos Aires

Euroopa: Varssavi pool-avastamata ja lähedal!
Eesti: Sibulatee. Vanausuliste külad on omaette maailm. Ja samal ajal saab ööseks taanduda Alatskivi lossi.
Parimad reisikaaslased: Vähk, Skorpion ja Neitsi – tegelikult igaüks, kes on korraga hull ja hedonistlik!

Kui kellelegi maailmas ei meeldi üksi reisida, siis see on Kaljukits. Seega sobivad neile sihtkohad, mis pakuvad mõnusat olemist koos sõpradega – ent samal ajal pole sugugi vähetähtis võimalus avastada midagi uut. Suurepärane eeldus kruiiside nautimiseks.

Eksootika: Kariibi mere kruiis. Õhtud vanade heade sõpradega ja iga päev midagi uut!

Jamaica
Pula

Euroopa: Villapuhkus Horvaatias. Päeval võib tiirutada maalilistes külades, käia trühvlijahil ja õhtul koguneda terrassile koos kokatud roogi ja veini nautima.

Eesti: Narva-Jõesuu. Ida Virumaa siklus liidab sõpruskonna veelgi tugevamaks!

Parimad reisikaaslased: Kaljukitse õmbritseb alati kirju seltskond ja vaid palju privaatsust vajavad Kalad võivad pikal reisil pisut väsida sellest kõigest.

Veevalajad on oma sõltumatuse tõttu kõige keerulisem tähtkuju soovituste andmiseks. Veevalajaid liidab see, et nad kõik on erinevad – nii teistest tähtkujudest kui ka üksteisest.

Eksootika: Iraan. Veevalajas on suur hulk maadeavastajat ja see on maa, mis pakub avastamiseks veel paljut.
Iraan

Euroopa: Riia või Peterburi.

Veevalajatele tegelikult meeldib – vahelduseks uutele vallutustele maakaardil - tagasi pöörduda juba tuttavatesse kohtadesse, kui neile seal tore on olnud. Käia igal aastal samas piirkonnas matkamas või kasvõi 20 aastat järjest igal suvel pikka nädalalõppu veetma sõita kuhugi tuttavasse kohta. Kui te seda veel ei praktiseeri, siis alustage traditsiooni mõne naaberriigi pealinnaga!

Eesti: Mõni suvel elava loomuga rannikulinn, näiteks Pärnu või Haapsalu, mis pakuvad alati midagi tuttavat ja samas ka midagi uut.

Parimad reisikaaslased: Rahu ja harmoonia toob ellu Kaladega koos veedetud aeg, just selle tähtkuju esindaja suudab teie jaoks ka kõige rutiinsema väljasõidu muuta unistuste puhkuseks.

Kalade unistuste puhkuse valem on nende enda arvates selge ja lihtne: üks rand, üks päevitustool, üks vaade. Aga samas on Kalad need, kes lasevad ennast voolul kaasa viia ja uues linna korraks tänavale astudes, avastavad nad ennast tund hiljem mitte taas basseini ääres päevitamas, vaid näiteks kitseturul pildistamas, uute tuttavatega vaibapoes teed joomas, ägedas fotogaleriis kunstnikega arutlemas või pargis kohalike vanameestega malelahingut pidamas.

Eksootika: Mongoolia. Otsatu tühjus, põnevad nomaadide traditsioonid ja hulk probleeme, millele tundlikud Kalad saavad kaasa elada ja omal viisil lahendusi otsida.

Euroopa: Kreeka saared. Ehkki Kalad unistavad idülliliset rannapuhkusest, unustavad nad alailma ära, kui kiiresti neil niisama logeledes igav hakkab. Kreeka saares on suurepärane koht, kus kaunite randade ja heade restoranide kõrval on kohe elavad ja ehedad külad ning seiklused ootamas.
Kreeka

Eesti: Pärnu või Kihnu – suurepärane tasakaal merest, värskest õhust, ehedatest Eesti maitsetest ja põnevatest kohtumistest.

Parimad reisikaaslased: Kalad tunnevad ennast suurepäraselt ka üksi olles. Meeleoluka sõpruskonna, mis jagab reisides sarnaseid huvisid ja väärtusi, moodustavad Kalad teiste Kaladega. Hingesugulane suvistel õhtutel uute kohtade nautimisel ja mitte millegi tegemise kunsti täiustamisel on aga Veevalaja.