Ka Viimsi Spa on koht, kuhu kahte hoolitsust ja saunade-basseinide kasutust broneerima hakates selgub, et hoopis soodsam on osta Ilus Päevaspaa pakett, milles lisaks klassikalisele massaažile ja näohoolitsusele on spaa külastamine ning olenevalt kellajaast kolmekäiguline lõunasöök või buffet-stiilis õhtusöök! (Paketi hind tööpäeviti 86 €, nädalavahetustel 94 € )

Broneerisin endale päevaspaa pühapäevaks, kogu info – seda polnud palju - saadeti meilile. Niisiis olin spaasse oodatud kl 10 hommikul kuni kl 17ni õhtul. Kuna paketis oli ka kolmekäiguline lõunasöök ja saunaala kasutus, siis plaanisin minna nii, et saaks alustada saunast, seejärel kinnitaks keha ja siis naudiks oma kahte ette nähtud protseduuri – näopuhastust ja lõõgastavat üldmassaaži. Viimastel olid ka kindlad kellaajad, lõunat sai süüa vahemikus 12-15.
Kohale jõudes ootas mind väga sõbralik vastuvõtt. Teenindaja oli soe ja särasilmne, tervitas naeratusega. Mulle tutvustasti minu päevapaketti ja päevaspaa ruume, kus võis rahulikult vaikuses aega veeta, muusikat kuulata, ajakirju sirvida või kasvõi akendest avanevat rahustavat vaadet nautida.
Suundusin riietusruumi, kus olid mõned kapid, laud, peeglid, duširuum ja tualett. Interjöör oli hele ja puhas. Tore oli see, et isegi kui kogu ilukeskuses oli veel inimesi, siis kohtumised olid vaid põgusad, sest igaühel oli käia oma rada. Kapis olid rätik ja hommikumantel ning sussid, pesemisasjad oli vaja endal kaasa võtta. Vahetasin riided, tõmbasin selga hommikumantli ja sukeldusin päevaspaa mõnudesse. Saadetud meilis oli kirjas, et pesemisasjad tuleb endal kaasa võtta.
Võisin päeva alustada basseini ja saunakeskuse külastusega või jõusaali minna. Jõusaali otsustasin seekord vahele jätta, sest olin eelmisel päeval juba korraliku trenni teinud ning keha vajas pigem puhkust ja lõõgastust. Treeningsaali piilusin siiski üle ukse sisse, see oli täiesti asjakohane, oleks võinud vabalt korraliku trenni teha. Vahele jätsin ka võimaluse ujuda basseinis, sest eelistasin sel päeval sooja vett ja vaikset olemist.

Sauna- ja basseiniala
Kui paljudes spaades on õhk on väga jahe ja saunade vahel liikumine seetõttu vägagi ebamugav, siis siin on õhk mõnusalt soe. Alustasin keha hellitamist soojas mullivannis. Nalja tegi silt seinal, mis mullivannist otse kätte paistis. Sildil seisis, et õhutemperatuur 32 kraadi, mullivannivesi 33 kraadi ja beebibassein 3 kraadi. Tõenäoliselt kirjutaja või kustutaja aps, mis pani muigama ega muutnud kuidagi minu rütmi.
Kõik saunad on Viimsi spaas väga head ja valik mitmekesine. Külastasin klassikalist Soome sauna, aurusauna, soolasauna ja kadakasauna. Minu eriline lemmik on aga külma veega välibassein, kus on end hea karastada.
Rahvast õnneks väga palju polnud ja saunamõnusid sai nautida rahulikus tempos, kuskil pikalt ootama ei pidanud. Kell hakkas jõudma nii kaugel, et pidin end saunakeskusest sööma sättima, suundusin ilukeskuse privaatsemasse buduaarituppa end pesema. Keha oli mõnusalt rammetu ja saunaskäigust sile.

Lõunasöök
Kolmekäigulise lõunaga tekkis väike arusaamatus. Ilukeskuses öeldi, et all on restoran avatud ja võin sealt kohe sisse minna. Restoranis ei osatud mind aga oodata, öeldi, et süüa ei saa nende juures sel kellaajal. Olin nõutu. Teenindaja siiski helistas kuhugi ja pidas teise teenindajaga nõu ning lõpuks öeldi, et saan ikka küll süüa. Teenindaja juhatas mind lauda – ilmselt polnud veel restoran tõesti päris avatu, sest linikul oli saiapuru – polnud jõutud veel koristada ja uueks päevaks valmis sättida.
Siinkohal üks tähelepanek – mulle ei tutvustatud menüüd eelnevalt ei meilis, minu päevakavas ega ka teenindaja jutust selgunud, mida oodata. Tegelikult võiks see olla elementaarne, sest igaüks ei pruugi kõike süüa.

Lõunasöök

Niisiis oli alustuseks supp – rassolnik. Kuna saun oli kõhu üsna tühjaks ajanud, asusin isukalt sööma. Supp oli maitsev, kuid ma olin vaevalt mõned suutäied saanud võtta, kui juba tõi teine teenindja mulle prae. Vaatasin üllatunult teenindajale otsa, ta vaid naeratas. Ma ei hakanud midagi ütlema, aga oleks soovinud suppi nautida, et siis praadi nautida. Nüüd pidin supi kiiresti ära sööma, et praad liiga ära ei jahtuks. Praad – guljašš - meenutas sööklatoitu nii olemuselt kui ka serveeringult, aga maitse oli siiski väga hea. Uurisin teenindajalt, mis võiks olla magustoiduks – et siis tean, kas tellida kõrvale tee või cafe latte. Paraku tuli vastuseks, et ei tea, mis on magustoit, peab vaatama. Ja siis saabus lauda imelise välimusega kodujuustumagustoit moosiga. See oli väga maitsev! Tellisin cafe latte, teenindaja oli rõõmuga nõus selle tooma, aga lisas, et selle eest peab eraldi tasuma. Mis seal ikka, tahtsin ju leebema ja lahjema magustoidu kõrvale lattet ning maksin 3 eurot. Maitselt hea, kuid veidi liiga leige. Ja kui suur see hinnavahe ikka mustal kohvil ja cafe lattel olla võib – kuna ma musta kohvi üldse ei joo, siis võiks latte vm kohv olla samuti hinna sees.

Massaaž
Peale lõunasööki suundusin ilukeskuse ruumidesse, et veidi lõõgastuda. Lebasin lihtsalt kardinatega eraldatud lamamistoolil ja nautisin vaadet ning vaikust. Interjöör oli mereliselt mahe. Boonuseks oli veel maitsevesi paaris kohas valmis pandud – kui peaks janu tulema.
Kell 14 oli aeg suundusin massaaži. Ees ootas 60 minutit klassikalist massaaži (60 minutit massaaži maksaks eraldi broneerides 42 eurot). See oli mõnus ja õrn, tuli vaja, et tegemist oli hoopis mingi idamaise klassikalise massaažiga, kus puudutused on õrnad, tähtsal kohal on seal punktmassaaž. Ma pole suur massaažinautleja, olen üsna kriitiline kõiksugu massaažide suhtes, aga see oli väga oivaline! Suutsin isegi pool ajast magada. Tõeline puhkus!

Näohoolitusus

Pärast massaaži oli 15 minutit aega näohoolduseni (60 minutit puhastavat näohoolitsust maksab 48 eurot) – lebasin ja puhkasin. Kosmeetik oli lahke ja sõbralik. Arutasime erinevaid võimalusi, mida ta pakkuda saab ja püüdsime leida mulle sobivaima. Pärast näomassaaži pandi näole mask. Kuna kogu päev ning protseduurid olid olnud piisavalt lõõgastavad, siis jäin isegi kosmeetiku lahkudes kergesse unne - mask näol.
Lahkudes oli kerge ja mõnus tunne. Mõnele viperusele vaatamata jäin päevaspaa külastusega rahule ja veetsin nauditava päeva.
Kuna hinnang tuleb anda kogu päeva arvestades, siis kahjuks tõmbab veidi lonkav toitlustuse pool teeninduse hinnet alla.

Atmosfäär 10/10
Teenindus: 8/10
Massaaž: 10/10
Näohoolitsus: 8/10
Hinna ja kvaliteedi suhe: 8/10

KOKKU 42/50

EDETABEL SENI TESTITUD SPAADE PÕHJAL:

2. Viimsi Spa 42/50