Esmapilgul tundub City Spa tõepoolest kallis. Saunade ja basseiniala kasutus, küll ajalise piiranguta, maksab 23 kolm eurot, mis on üks Tallinna kalleimaid. Vaid Swissoteli saunad-basseinid maksavad rohkem (25.-) ja Hiltoni spaa hinnakiri muidugi võib ka selle rekordi lüüa.

Klassikalise massaaži 60 minutit on 55 eurot ning ka see on Tallinna keskmisest kõrgem, ent mitte dramaatiliselt. Sama võib öelda nime Elemise briliantne sära kandva näohoolitsuse kohta 60 minutit 55 eurot.

Ent broneeringut tehes selgub väga meeldiv tõsiasi - kui hoolitsuste kogumaksumus ühel päeval on enam kui 65 eurot, siis sel päeval on basseiniala ja saunade kasutus tasuta. Hinnavõit on väga oluline ning korraga polegi luksuslik spaapäev enam ehmatavalt kallis.

Riietusruumi kapis ootavad plätud ja mõnus hommikumantel, riidepuid on piisavalt. Ehkki riietusruum ise on pigem pisike, ei ole seal ka peale minu parasjagu ühtegi inimest.

City Spa saunade ja basseinide osa on lihtsalt väga mõnus ja pole mingi probleem seal tunde veeta. Saunad on intiimselt hämarad ja kuumad, puhke- ja basseiniala soe ja valgusküllane.

Massaaž
Hoolituste pool on sauna- ja basseinialast eraldatud kahe seina ja nende vahele jääva vastuvõtualaga, nii et meeleolu on hoopis teine, sootuks sumedam ja vaiksem. Mul palutakse oodata, kuni massöör mind kutsub ja vajun juba täielikus puhkusemeeleolus olles diivanisse. Olen kontorist eemal olnud vaid paar tundi, aga töö tundub olevat juba midagi, mida pidin viimati tegema eelmises elus.
Massööri aga ei tule. Üldse pole kedagi näha. Valan endale klaasi vett ja töötan läbi ajakirjavaliku. Ainult kodumaised väljaanded ja valik tundub kuidagi kohatu. See pole keskkond, kus tahaksin lugeda säästunippidest (ehkki kahtlemata oleks see vajalik teadmine, kui tahaksin endale pärast ka mõne kreemi kaasa osta riiulist) või sellest, miks saabub keskeakriis.
Korra käib keegi otsimas oma klienti, kes peaks maniküüri tulema ja siis, kui ma olen Tervisetohtrist kohutavalt stereotüüpse loo keskaekriisist siiski läbi lugenud, saabub ka minu massöör.
Tal läheb õnneks ainult viis minutit, et läbi ajakirjade sellesse idülli tunginud kohutav maailm mu mõtetest välja saada. Detailidesse laskumata – massaaž on hea, see on kindlasti väga tõhus inimesele, kes ennast pärast trenni korralikult venitab ja omab kontoris üliergonoomilist töökohta - ja lihtsalt hea inimesele, kes nii täiuslik pole ja ootab igalt massöörilt 60 minutiga seda, mida on võimalik saavutada 5x60 minutiga. Aga iga väikseimgi asi on paigas. Kui massaažilaual ennast selili keeran, asetab massöör silmadele lavendlilõhnalise padja, et elektrivalgus ei segaks (see pole küll terav, et päris pimedas ta siiski töötada ei saaks) ning massaaži lõppedes mässib kummagi jala ümber kuuma rätiku.
Imeline. Sellise päeva nimel võib mitu kuud töötada nagu Kambodža laps.

Näohoolitsus
Kui massaaž lõppeb, ei pea kuhugi teise ruumi näohoolitsuseks ringi kolima. Kaks tundi massaažilaual siesta pidamist ei muutu ka sekundikski ebamugavaks. Kui need kaks protseduuri järjestikku planeerida – mida ma väga soovitan teha – jääb masaaži ajal tegemata pea- ja kätemassaaž ning selle võrra saab rohkem aega ülejäänud kehaga tegelemiseks. Nende piirkondade jaoks kasutab hoolitsuse tegija aga ära aja, mil näol on mask. Ja briliantse sära nime all tuntud hoolituse osaks on lausa kaks maski.

Elemis on üks levinumaid brände luksuslikumas spaa-maailmas ja võibolla on minu usk sellesse lihtsalt nii suur, aga ka järgmisel hommikul peeglisse vaadates oleksin ma nagu ilusam.

Protseduride lõppedes teeb massöör tassi piparmünditeed ja siiski soovitab mõned asjad kaasa osta. Mind on alati hämmastanud inimeste enesekindlus, kes näiteks 45eurost imetillukest kreemitopsi pakuvad kaasaostmiseks nagu asja, mille ma võiks osta sama spontaanselt kui pudeli mineraalvett või kimbu nurmenukke. Ja nagu me teame – ega ainult ühest kreemist ei piisa.
Samal hommikul maksis Oslo lennupilet üheksa eurot ja kahe kreemi rahaga võiks sügiseks edasi-tagasi Teherani lennu saada.
Ma ei murdu, aga luban asja üle mõelda.
Neli päeva hiljem on väikesed kortsud silmade ümber tagasi tulnud ja ma mõtlen ikka veel. Peamiselt sellele, et kindlasti on kusagil ka mõni pisut odavam lahendus. Ja õnneks soosib ilm niikuinii kogu aeg päikeseprillidega olemist.

Hinnang:

Atmosfäär: 10/10
Teenindus: 9/10
Massaaž: 9/10
Näohoolitsus: 10/10
Hinna ja kvaliteedi suhe:10/10

KOKKU 48/50

Vaata eelmiste testitud spaade tulemusi siit:
Tallink Spa & Conference Hotel