Lisaks luksusele ja lilledele leiab mõisakompleksist head toitu, kohapeal valmistatud õlut ja kangemaid jooke, keraamikakoja, villameisterduskoja, kostüümilao ja palju muud. Kohapeal toimuvad kontserdid ja tegevust leidub ka lastele. Nii et aeg saab kindlasti huvitavalt sisustatud.

Vaata suurt galeriid mõisast ja lillefestivalist:

Pakruojise mõis asub Leedus Šiauliai maakonnas Pakruojise rajoonis Pakruojise linnas. Mõisakompleks asub Kruoja jõe kaldal.

Mõisa mainiti esimest korda aastal 1531. Esimeseks omanikuks oli M. Vakavičius. Hiljem kuulus mõis Martinavičiustele, Koleckistele, Juškevičiustele, Zabielodele, Burbadele ja Münsteritele.

Aastal 1780 sai mõisa omanikuks Wilhelm von der Ropp. Tema ja ta poeg Theodor von der Ropp kavandasid mõisale selle praeguse klassitsistliku peahoone ja ehitasid selle valmis. Ehitus algas aastal 1820 ja kestis aastani 1840. Järgmise omaniku, Hermanni tegi tuntuks tema julmus talupoegade suhtes. Eelviimane omanik oli Leon, kes asutas Pakruojise linnas hoiu-laenuühistu, temalt päris aastal 1940 mõisa tema vennapoeg Julius. Aastal 1940 natsionaliseeriti mõis, sealne kunstikogu viidi Kaunase ja Šiauliai muuseumitesse. (Allikas: Wikipedia)

Seda, mis toimub Pakruojise mõisas täna, uuri lähemalt SIIT!

Jaga
Kommentaarid