70-aastane naine kukkus teisipäeval üle kanjoni lõunapoolse serva umbes 60 meetri kõrguselt, vahendab USA meedia Suurt kanjonit haldava pargi esindajate avaldust.

Naine kõndis enne kukkumist umbes 60-90 meetri kõrgusel rajal. Suure kanjoni pargivalvurid said väljakutse sündmusele umbes kella 13 paiku kohaliku aja järgi. Väljakutse kohaselt vajas üks naine abi.

"Ta kukkus enne, kui me saime päästetöödega pihta hakata," rääkis Suure kanjoni pargi pressiesindaja John Quinley ja lisas, et väljakutse detailid on hetkel veel ebaselged.

Quinley sõnul toimus intsident Mather Point`i ja South Kaibab Trail`i alguse vahelisel alal, mis mõlemad on piirkonna ühed külastatumad alad. Naise surnukeha toodi välja ja viidi ära pargi helikopteriga. Tema isik jääb avaldamata seniks, kuni perekonda on sündmusest teatatud.

Nimetatud juhtum on aga paraku juba mitmes surmaga lõppenud intsident populaarses sihtkohas. Tänavu 3. aprillil kukkus 67-aastane mees samuti kanjoni lõunaosas 122 meetri kõrguselt ja suri.

Samuti on tänavu toimunud kaks intsidenti ka pargi lähedal. 26. märtsil leiti kanjoni lähedal asuvast metsast jaapanlasest mehe surnukeha. 28. märtsil hukkus Hiinast pärit turist, kes üritas pargist väljaspool asuvast reservaadist teha Suurest kanjonist pilti. Mees komistas ja kukkus fataalselt.

2018. aastal hukkus Suure kanjoni lähistel kukkumise tõttu üks inimene - Illinois`i osariigist pärit mees kukkus Mather Point`i lähedal ronides umbes 152 meetri kõrguselt.

Suure kanjoni rahvuslik park loodi ligi 100 aastat tagasi ja seda külastab aastas ligi 6,4 miljonit turisti, mis teeb sellest USA ühe populaarsema turismiobjekti.

Loe Suure kanjoni kohta rohkem siit ja siit!