„Vähema kui 300 euroga sai sel aastal osta edasi-tagasi lennupileti Tallinnast USAsse, Puerto Ricosse, Keeniasse, Araabia Ühendemiraatidesse ja Kanadasse. Aga vaid siis, kui kuuled sellisest võimalusest õigel ajal,“ ütles soodsate kauglendude infot pakkuva idufirma Traffel.com juht Indrek Kald.

USAs oli vähema kui 300 euro eest aasta jooksul saada lende lausa kümnesse linna ning Kanadas nelja sihtkohta, lisas ta.

Kõige rohkem on sooduslende New Yorki

Kaldi sõnul on eestlasel kõige lihtsam leida soodne lennupilet Ühendriikide idarannikule. „Näiteks alla 300-eurose hinnaga lennud Tallinnast New Yorki tulid tänavu müüki 12 korral. Lisaks pakuti mitmel juhul nii soodsaid pileteid ka Pittsburghi ja Chicagosse, samuti erinevaisse Florida linnadesse,“ lisas ta. Samas hinnaklassis lennud Dubaisse Araabia Ühendemiraatides ilmusid tänavu müüki üheksal korral.

Kokku avaldas Traffel.com sel aastal oma veebilehel täpselt sada soodsat kauglennupakkumist Tallinnast teistele mandritele, mis teeb pea kaks lennudiili igal nädalal. Võrdluseks — algusega Riiast oli soodsaid lennudiile Traffel.com lehel sel aastal 66 ning algusega Helsingist 91.
Lõppeva aasta parimad kauglennudiilid Helsingist olid 95-eurosed edasi-tagasi piletid Dubaisse, Gambiasse ja Roheneemesaartele, neist kaks viimast sihtkohta asuvad Lääne-Aafrikas.

Helsingist sai väga soodsalt Hawaiile

„Helsingist on tihti tšarterlendude sooduspakkumisi eksootilistesse maadesse. Nii on sel aastal müüdud pileteid Taisse Phuketisse 210 euroga ja Krabisse 275 euroga, samuti Mauritiusele 295 euroga. N-ö tavalennufirmadega on pakutud vähem kui 300 euroga pileteid Helsingist ka Hawaiile ja Alaskale,“ rääkis Kald.

Algusega Riiast olid lõppeva aasta parimad lennudiilid Traffel.com lehel edasi-tagasi piletid Teherani 190 euroga, Abu Dhabisse 214 euroga ning New Yorki 225 euroga.

Selliseid imeodavaid lennuvõimalusi tekib Traffeli juhi sõnul iga päev, reisihuvilisel on vaja vaid paindlikkust. „Võib kindel olla, et aasta jooksul avaldame Tallinnast piisavalt palju häid reisidiile, eeskätt Põhja-Ameerikasse, Lähis-Itta ja Aasiasse,“ märkis Kald. Harvem on soodushindu Aafrikasse või Lõuna-Ameerikasse, ses osas tuleb pigem silmas pidada Helsingist või Stockholmist algavaid pakkumisi, sõnas ta.

Mõni hea lennudiil algab ka Tartust

Kuna Finnair lendab ka Tartusse, on sealtki mitu korda aastas imelisi lennuvõimalusi. Näiteks tänavu müüdi 231-euroseid edasi-tagasi lennupileteid Tartust Charlestoni USAs Lõuna-Carolina osariigis ning 299-euroseid lende Philadelphiasse. Veidi enama kui 300 euroga sai aga sügise lõpus osta pileti Tartust mitmesse Hiina linna, näiteks Yueyangi, Xiangfani, Guilini, Dayongi jm, sama hinnaga olid need sihtkohad saadaval ka Tallinnast.

Põhjus, miks kauglend mõnikord nii vähe maksab, võib olla nii lennukompanii sooduspakkumine kui ka hinna broneerimissüsteemi sisestamisel tehtud viga, selgitas Indrek Kald.

Mullu oli Tallinnast algav aasta soodsaim kauglennudiil Traffel.com lehel 154-eurone pilet Teherani, tunamullu 235-eurone pilet New Yorki, aasta enne seda 273-eurosed piletid Washingtoni ja Puerto Rico pealinna San Juani, 2015. aasta rekordhind oli aga 220-eurone Turkish Airlinesi lend Tallinnast Tokyosse ja tagasi.

Lennufirmadest ja reisibüroodest sõltumatu idufirma Traffel.com jälgib sooduspakkumiste leidmiseks kümneid reisisaite, blogisid ja foorumeid pea 20 keeles. Samuti otsib Traffel.com odavaid hindu lennupiletite broneerimissüsteemidest. 3,5 aastaga on ettevõte avaldanud üle 8500 soodsa kauglennupakkumise.

2019. aastal müüdud soodsaimad kauglennud algusega Tallinnast:

1. New York €197
2. Dubai €199
3. San Francisco €209
4. Pittsburgh €214
5. Charleston €233
6. Abu Dhabi €237
7. Chicago €237
8. Washington €258
9. Philadelphia €264
10. Miami €268
11. Ottawa €279
12. Nairobi €284
13. Quebec City €288
14. Los Angeles €289
15. Boston €290
16. Toronto €295
17. Montreal €296
18. San Juan €297

Tellijaile saadab Traffel.com kolm korda nädalas ingliskeelse uudiskirja hetke parimate kauglennu pakkumistega algusega Euroopast. Kõik diilid pannakse reaalajas üles ka kodulehele Traffel.com. Detailsemalt näevad pakkumisi sisseloginud kasutajad. Traffel.com ise pileteid ei müü, ent suunab kliendid ostma nt Skyscannerisse, Momondosse või Kayaki — sinna, kus konkreetse pakkumise lennupiletid on kõige soodsamad.

Vaata lisa: Traffel.com