See oli teismeline tüdruk – 14- kuni 15-aastane, rasvaste blondide juustega, kes istus aknaalusel istmel kümnendas reas. Tema välimus nägi välja korratu, räsitud, vahendab news.com.au.

Ta reisis koos endast palju vanema mehega, kes istus täpselt tema kõrval ning nägi välja silmapaistvalt jõukalt riides.

Reisikaaslaste vanuse ja välimuse väga suur kontrast paistis Fedrickile imelik. Eriti tekitas kahtlust reisisaatjas tütarlapse käitumine ja olek, mida ta hiljem kirjeldas kui nagu „tüdruk oleks pidanud läbi elama tõelise põrgu“.

Kogenud lennusaatja tundis kohe, et midagi on valesti. Tema kahtlused said ainult kinnitust juurde, kui ta paarikesega rääkida püüdis: mees muutus tüdrukut kaitsvaks ja tema eest kõnelevaks ning tüdruk vältis silmsideme tekkimist. Fedrick oli veendunud, et midagi on korrast ära ning tuli lagedale plaaniga.Shelia Fedrick.

Kuidagi õnnestus lennusaatjal tüdrukuga siiski kontakt saada ja talle märku anda, et see tualetti kasutaks. Fedrick jättis tüdruku jaoks peegli külge kleepuva märkmepaberi.

„Ta kirjutas paberi teisele küljele „ma vajan abi“,“ rääkis Fedrick NBC News’ile.

Seepeale andis Fedrick hädasignaali piloodile, kes omakorda teavitas politseid. Lennuki maandumise hetkeks oli hädas tüdrukul ja teda saatnud mehel lennujaamas vastas politsei.

Siis selgus, et tüdruk oli inimkaubanduse ohver ning Fedrick päästis oma eelaimduse ja kahtlustega tema elu.

„Ma olen olnud lennusaatja juba 10 aastat ning täna õppisin, et kui midagi kahtlast näed, ei tohi seda tähelepanuta jätta,“ märkis Fedrick.