Probleem laste koolist puudumisega kooli ajal reisides on üles kerkinud ka sel aastal. Pole kahtlust, et saab odavamalt, kui reisida lastega kooli ajal, kuid kas on selle pärast mõtet laste õpingud katkestada ja riskida pika puudumisega? Siin on mõned soovitused hindade kontrolli all hoidmiseks, kui reisida koolivaheajal.

Alusta planeerimisega varakult

Kui broneerid lennu- või laevapileteid iseseisvalt ja otsid odavamaid hindu, siis peaks juba praegu alustama juuli ja augusti reiside planeerimist. Puhkuste tüüpilistel tippaegadel on siiski keeruline midagi väga soodsat leida. Mõnikord on tingimused segasevõitu ja pakkumised "tasuta" lastekohtadega ei pruugi alati kokkuvõttes odavamat hinda kokku anda. Tuleb kindlasti vaadata lõpphinda, kui võrrelda erinevaid sooduspakkumisi. Kõige rohkem teevad inimesed reisiplaane jaanuari alguses, seega tasub oma plaane tegema hakata juba veel varem - näiteks enne jõule, siis on rohkem valikuvõimalust ja vabu kohti järgmise aasta reisidele. Hindu tasub enne mõni nädal jälgida ja oodata sooduspakkumisi.

Aga viimase hetke hinnad?

Alati on võimalus, et leiad mõne sobiva viimase hetke pakkumise, kui jätad broneerimise viimasele minutile. Kuid tipphooaegadel on pakkumisi vähe ja tavaliselt saab viimase hetke pakkumistega nendesse kohtadesse, kuhu teised pole mingil põhjusel tahtnud minna.

Reisi nädala keskel

Kesknädalal alustades pole mitte ainult hinnad odavamad, vaid ka lennujaamad on vähem rahvastatud ja vaiksemad. See sobib rohkem hotellimajutusega reisidele, sest apartmendid ja rendimajad üüritakse tavaliselt välja laupäevast laupäevani. Kuid mitte alati - mõnikord võib leida ka mõne sobiva erandi.

Reisi augusti lõpus

Augusti viimasel nädal vahetult enne kooli algust võib leida kõige rohkem viimase hetke sooduspakkumisi ja hinnad on siis tavaliselt natuke odavamad, kui juulis-augustis tavaliselt.

Mine Hispaaniasse ja Portugali

Neis sihtkohtades saab odavamalt läbi sellepärast, et lennuühendus piirkondadega on tihe ja elamine kohapeal tavaliselt odavam kui mujal Lääne-Euroopas.

Kiired linnapuhkused

Koolivahaeajal võib kiire linnapuhkusega lennureisi üsna odavalt saada, kui broneerida lennupiletid ja majutus mitte kohe koolivaheaaja algusesse, vaid näiteks nädala keskele ja 2-3 päeva pärast juba tagasi tulla.