Praamid.ee lehe andmetel on veel hetkel võimalik praamipileteid ette osta varahommikustele laevadele, ja alati on veel väike elav järjekord. Pange sõpradega auto täis, ülejäänud autod jäägu mandrile ja asuge nautima merereisi.

Reedel soovitame alustada kohe Kärdlast, kus Rannapaargu esisel tähistavad Hiiumaa Kalurite Päeva nii kalurid kui laadalised, suured ja väikesed. Kalev Kruusi juhtimisel toimuva päeva jooksul teeb kokk Hanno Kask kalaäkise töötuba, toimuvad rahvavõistlused ja ka parima kalatoidu valimine. Üles astuvad Revals, Karl-Erik Taukar Band ja Smilers.

Laupäeval algab Kärdla Vabrikuväljakul käsitöö- ja omatoodangu laat. Kindla peale minek, kui soovid mälestuseks koju viia parimaid kohalikke meeneid. Samal ajal saab alguse ka A. Le Coq 62. Muhu Väina regatt Kärdla sadamast. Õhtuks soovitame sõita Suuremõisa Lossiparki, kus Frankie Animali soojenduse järel tuleb peale Ewert and The Two Dragons oma esimese Hiiumaa kontserdiga.

Põnevaid elamusi pakuvad nii Kassari Kitarrid kui ka helisevad õhtud Kaasiku talus.

Võib peaaegu öelda, et Hiiumaa muutub selleks nädalavahetuseks eesti parima muusika saareks!

Soojemad ilmad puhuvad elu sisse ka mitmele kohvikule. Näiteks BaaBade kohvik on kuulsaks saanud ka väljaspool kodusaart. Tasub piiluda ka Evelin Ilvese Rooga, Sampanjabaar Kork on mulliga joogi nautlejate paradiisiks. Ungru, Roograhu sadam ja Linnumäe tasub ka kindlasti plaani võtta.

Merevesi on praegu veel väga kosutav. Kohalikud soovitavad ujumiseks nii Ristna suuri laineid, aga Lussu-Liival pidi ka vesi soe olema.

Ja enne saarelt lahkumist, mine läbi Hiiu Villast — kindad ja sokid olgu septembriks valmis, sest sügis tuleb alati siiski ootamatult.

Foto: Kretel Kuusk