Elu Venemaa kahes suuremas linnas – Moskvas ja Peterburis kulgeb tavapärases rütmis. Inimesed sõidavad hommikul tööle ja õhtul koju tagasi. Kes metrooga, kes ummikutes istudes auto või ühistranspordiga.

Alles Peterburis tipptunni ajal bussi või trolliga liigeldes saad aru, kui mõnusad on tegelikult linnades need ühistranspordile loodud "kiirteed", mis meilegi on tekkinud.

Oluliselt ei ole Moskvas ja Peterburis aga viimasel ajal midagi muutunud. Poodides hakkab vaid silma senisest erinev toidukaupade valik - lääne kraam on suures osas asendunud kodumaisega ning tänavatel on märgata varasemast enam politseinikke korda hoidmas. Muus osas on kõik ikka sama – avatud on maailmatasemel muuseumid, arvukad kohvikud ja restoranid, kuulsad teatrid ning mitmed Tallinna Telliskivi Loomelinnakuga sarnanevad trendikohad.
Zeljonaja Komnata loomelinnakus Etaži - taimetoitu pakkuv kohvik.

Turisti jaoks on Moskva ja Peterburi sama turvaline nagu iga teine metropol ning siingi kehtivad samad reeglid, mis teistes suurlinnades. Ennast tasub üleval pidada tavapäraselt, tarbida kohalikke hüvesid mõistlikult ning öisel ajal kõrvalistes kohtades ringi liikumist vältida.

Kui just ise pahandusi ei otsi, siis neisse ka niisama lihtsalt ei satu - nagu igas teises linnas.
Arbat - siin on mõnusat montmartre´ilikku hõngu.

Hakkama saab kohapeal nii vene kui inglise keelega. Teenindusasutustes minnakse meelsasti sujuvalt üle inglise keelele, kui märgatakse, et tegu on turistiga. Hinnatasemelt on nii Moskva kui Peterburi suures plaanis Tallinnaga sarnane. Kes soovib rohkem raha kulutada, siis seegi võimalus on metropolides kahtlemata olemas.

Peterburi külastamiseks on just praegu käes üks aasta kauneimaid aegu. Kollaste lehtede langemine muudab Neevalinna nukra alatooniga helgeks paigaks. Seda erilist atmosfääri on võimalik kogeda vaid kohapeal, jalutades näiteks Peeter I rajatud Suveaias, kus kunagi ammutas oma loominguks inspiratsiooni ka kuulus vene poeet Aleksandr Puškin.

Mida veel Peterburis ette võtta, loe Go Traveli reisiblogist.

Vene turistid Tallinnas

Tallinn omakorda on venemaalaste jaoks kõige populaarsem aastalõpul, mil siia saabub rongidega ja muud moodi aastavahetust tähistama tuhandeid turiste. Nii ka sel aastal. Tegu on traditsiooniliselt tipp-perioodiga rahvusvahelistel raudteeliinidel, millele Go Rail annab tänavu hoogu juurde soodustustega: 13. oktoobrist saab osta Tallinna-Peterburi ja Tallinna-Moskva rongipileteid odavamalt ka aastalõpuks.

Enne Venemaalt siia reisimist uurivad inimesed Go Raili teenindajate käest kõige sagedamini: mida meist teie ajalehtedes kirjutatakse ning mida meist teil arvatakse? Inimesed igal pool maailmas soovivad olla teretulnud ja oodatud ning tahavad, et neist arvataks hästi. Täpselt samamoodi, nagu meie tahame Venemaad külastades.