Puhas õhk, merekohin ja maitsev toit — see on tõeline värskus, mille leiab erilisel viisil eelseisval nädalalõpul Saaremaalt. Toidufestivali elamuste juurde kuulub kohalik värske tooraine, mis on pärit Saaremaa ja Muhu metsast, aiast, põllult, aasalt, merest. Need päevad tutvustavad toidukultuuri eripärasid ja kohalikke tegijaid, samas saab vaadata näitusi ja kuulata muusikat.

Laupäeval, 12.09. avavad oma uksed Saare maakonna erinevate kihelkondade külamajad ehk seltsimajad, mis tutvustavad Saare maakonna kogukondade lugusid ja ajalugu ning nende käekäiku tänasel päeval, varuks on ka üllatused.

Pühapäeval, 13.09. toimub Õunakohvikute päev, kus erinevates hoovides ja aladel on avatud õunakohvikud. Iga kohvik pakub midagi põnevat ja tegijatele omast ning kutsub kõiki endale külla. Õunakohvikud ootavad külastajaid algusega kell 12:00 ja on lahti kindlalt kuni 18:00.

Kohvikute asukohtade kaardi saad välja printida festivali kodulehelt, kohvikute aadressid leiad ka maakonna ajalehtedest.

Lisaks kodulehele tulevale kaardile leiab Õunakohvikute päeva ka NaviCup äpist.

Nädalalõpul pakub Saarte Sahver Saare- ja Muhumaa kohalikku ja öko toodangut väiketootjatelt. Saarte Sahver on hubane, armas kohakene, kus saavad kokku sõbralikud perenaised ning eripära armastavad ostjad, kes saavad kuulata ka loenguid ja leida sooduspakkumisi.

Saaremaa Restoranide Nädala raames toimuvad:

  • 3.-13. september kell 12:00-15:00 kahekäigulised lõunasöögid, mille hind on 10 € / 1 inimene
    3.-13. september algusega kell 18:00 kolmekäigulised õhtusöögid, mille hind on 18 € / 1 inimene


Kuidas kohale saada?

Tavapärasele lennugraafikule lisaks teostab Transaviabaltika sel nädalavahetusel Kuressaarde neli lisalendu, mis toimuvad käesoleva nädala laupäeval ja pühapäeval. Pileteid saab lendudele hankida lennuettevõtte kodulehelt https://sll.flights/.
Lisalennud toimuvad:
12.09.2020 (laupäev)

Kell 12:50 — 13:30 Tallinn-Kuressaare;
Kell 13:45 — 14:25 Kuressaare-Tallinn.


13.09.2020 (pühapäev)

Kell 15:00 — 15:40 Tallinn-Kuressaare;
Kell 15:55 — 16:35 Kuressaare-Tallinn.

Üritusi pildistatakse ja osaliselt ka filmitakse, jäädvustused avalikustatakse Saaremaa Toidufestivali Facebookis, Instagramis ja kodulehel