Koeraga võib tööle kaasa tulla ka peremees. Kuid enne peab läbima konkursi, kus tuleb pääseda lõppvooru ja siis võita.

Konkursil nimega "unistuste töö sinu koerale" saab kandideerida ükskõik milline koer maailmast. Kuid on ka mõned tingimused: koeral peab olema omanik, loom ise aga peab olema rõõmsaloomuline, ilusa koonuga ja oskama saba liputada. Tõug pole oluline, värv samuti mitte.

Edasi järgneb juba instruktsioon peremeestele: tuleb kirja panna oma nimi, lemmiklooma nimi, elukoht ja põhjus, miks just teie peate sõitma Sloveeniasse. Vajalik on veel koera ühispilt omanikuga ja ongi profiil valmis, millele tuleb hakata teistelt meeldimisi koguma.

Esimese vooru 20 võitjat, kes kogusid internetihääletuses enim hääli ja lisaks viis žürii poolt väljavalitut sõidavad Sloveeniasse ning on sammu võrra unistuste töökohale lähemal. Siis algab ringreis Sloveenias, mille käigus tuleb näidata oma parimaid omadusi: tähelepanelikkust, püüdlikkust, osavust rääkida oma elamustest. Kõik see viib korralikule koerapalgale aina lähemale.

Parima blogi autor ja tema lemmikloom veedavad päeva Sloveenia lossis selle hoidjatena ja saavad palgana kätte 100 tuhande eurose tasu.

Riiki tutvustav kampaania tundub olevat levinud rohkem Sloveeniast ida pool - praegu on osalejaid põhiliselt Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast. Soomest astub võistlustulle Hiina harjaskoer. Kõige rohkem hääli on praegu kogunud seitsmekilone puudel Miška Valgevenest.

Kui peaauhinda ei võida, jagatakse lohutuseks näiteks võimalus (reisi-) raamat välja anda.

Allolevas videos on näha ka loss, kuhu koer koos omanikuga väljateenitud töökohale suundub.

Unistuste töökoha kampaania pole enam riigi reklaamimisel täiesti originaalne idee. Sama on teinud näiteks Austraalia, pakkudes aastaid tagasi unistuste töökohta korallisaarel. Sel kevadel pakuti Austraalias välja koguni kuus unistuste töökohta - igaühe palk 41 tuhat eurot. Kandideeris üle 130 tuhande inimese 140 riigist. Unistuste ametiteks olid näiteks pargivaht, veinidegusteerija, fotograaf, looduspargi hooldaja jne.

Hea lugeja, millisele unistuste töökohale Eestis võiksid inimesed kogu maailmast kandideerida?