Senist poliitikat muutev otsust tehti üsna kiiresti pärast seda, kui Usbekistani uueks presidendiks valiti Shavkat Mirziyoyev. Viisarežiimi muudatused jõustuvad 1. aprillil 2017.

Eesti küll veel nende riikide hulgas ei ole, ent 15 riigi kodanikel on õigus saada 30päevane viisa. Nendeks riikideks on Austria, Austraalia, Suurbritannia, Kanada, Taani, Soome, Saksamaa, Jaapan, Itaalia, Põhja-Korea, Luksemburg, Holland, Singapur, Hispaania ja Šveits.

12 riigi kodanikud, kes on üle 55 aasta vanad, saavad aga 30 päeva viisavabalt Usbekistanis viibida. Nendeks riikideks on Belgia, Hiina, Tšehhi Vabariik, Prantsusmaa, Ungari, Indoneesia, Iisrael, , Malaisia, Poola, Portugal, USA ja Vietnam.

Usbekistani valitsuse sõnul leevendati viisanõudeid, et edendada turismi arendamiseks vajalikku majanduslikku ja institutsionaalset olukorda. Kõigi 27 riigi kodanikud peavad riiki sisenemisel maksma 50 USA dollari suuruse sisenemismaksu.

Uudis võeti paljude riikide poolt, kes nimekirjadesse kantud, väga hästi vastu, sest siiani on turistiviisade saamine Usbekistani olnud keeruline.

Allikas: lonelyplanet.com