Seepärast pole ka ime, et lennujaamades töötavad teraapiakoerad ja isegi teraapiasead ning sinna leiab tee aina rohkem armsaid loomakesi – näiteks miniponisid –, kes lennureisijatel stressist üle saada ja lõõgastuda aitavad.

Ohio-lähedasest Seitsme Tamme nimelisest farmist pärit miniponid on reisijate teenistuses Cincinnati/Põhja-Kentucky rahvusvahelises lennujaamas. Farmis on kokku 34 miniponi ning kahte neist võib näha ringi kappamas ehk tööl lennujaamas. Kuigi hobused on väikesed, on nende mõju reisijatele suur. Ponid liiguvad lennujaamas ringi nagu kuulsused ja regulaarreisijad juba ootavad, kus ja millal neid kohata võiks.

„Nad maandavad ärevust ja toovad inimestele naeratuse näole. Hobuste kohalolu toimib!“ rõõmustas lennujaama juhtkonda kuuluv Wendi Orlando. „Kui vaatad neist mööda jalutavaid reisijaid, saad aru, et see ei tüüta kunagi – meile meeldib hobuseid vaadata.“

Seitsme Tamme farmi teraapiahobuste programmi näol on tegemist mittetulundusühinguga, mis on kohapeal juba palju tähelepanu saanud: koostööd tehakse pesapalliklubiga Cincinnati Reds, hobused käivad hooldekodudes, lõpueksamite ajal koolides ja osalevad politseiprogrammides. Programmi rahastatakse annetustest ning hobused on kogu 2017. aastaks juba ette ära broneeritud. Miniponide omanik Lisa Moad aga otsib tegevuse laiendamiseks projektirahasid.

„Traditsiooniliselt on lennujaamad ärevust täis. Loomade nägemine mõjub rahustavalt ning muudab paiga justkui paremaks, pannes reisijad naeratama,“ selgitas Wendi Orlando.

Mis siis veel saaks, kui lennufirmad hobuseid lennukisalongidesse lubaks! Tõenäoliselt ei käituks nad seal sugugi halvemini kui mõned inimesed. Lisaks on neil oluline pluss – nad mõjuvad inimestele rahustavalt.

Allikas: cntraveler.com