28. juunil said luksuslikus Villa Padierna Palace hotellis Marbellas kokku turismitööstuse parimad. Kuulutati välja 2013. aasta "Seven Star Global Luxury Awardi" võitjad ehk kõige paremat teenust pakkuvad turismitööstuse esindajad. Need on kõige-kõige paremad hotellid, restoranid, sihtkohad, lennujaamad, jahirentijad jne.

Ehkki maailma luksuslikumad hotellid, restoranid ja jahid jäävad keskmisele Eesti turistile hinna poolest natuke kättesaamatuks, saame me valida oma järgmiseks puhkuseks näiteks 2013. aasta kõige-kõige luksuslikuma sihtkoha, kus on praeguse turismitööstuse parim teenindus, turundus ja tagatud teenuste kvaliteet. Nendeks sihtkohtadeks, mis nominentide seast välja valiti, on Türgi, Austria ja Maldiivid.

Maldiivid võitsid veel teisegi auhinna. Marbellasse saabunud HE Ahmed Adeeb Abdul Gafoor (Maldiivide turismiminister) sai pika nimega Seven Star Global Luxury eriauhinna "silmapaistva saavutuse eest turismis turismivoo säilitamise eest keerulistel aegadel, viies riigi edukalt läbi majanduslanguse aja".

Luksuslikum ei tähenda vaid ulmelist hinnasilti teenuste juures. Auhind antakse välja tunnustava märgina "Signum Virtutis" - tegemist on täiuslikkuse auhinnaga, mis kinnitab, et auhinna võitnu on omas klassis parim.

Millised on siis näiteks luksuslikumad hotellid 2013? Nominentidest võitjateks väljavalitute nimekirjast leiab teada-tuntud luksushotellide seast ka ühe Läti hotelli - Gallery Park hotelli Riias. Selle hinnad algavad 172-st eurost ja kui keegi raatsib maksta, võib ööbida ka 1940 euro eest Imperial Suite´is.

Maailma kõige luksuslikum lennujaam on üsna ooturpäraselt Dubais. Lennufirmadest võitis väärika tiitli Qatar Airways.

Pildil on Maldiivide valitsus veealusel istungil.