Soome saunad Soome hotellides on populaarsed, eriti just külmal ajal. Ligi kuue miljoni kliendi poolt Hotel.info kaudu broneeritud ja hinnatud hotellide seast otsis veebisait üles saunahinnangud ja pani nende järgi kokku edetabeli. Parimat leili saab Helsingis, Kotkas ja Oulus, selgus tulemustest. Põhiliselt neljatärnihotellide ja mõnede kolmetärnihotellide sekka sattus ka üks ühetärni-hostel Helsingis, kus saunamõnudega ei koonerdata.

(Parim võimalik hinne 10,0)

1. Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Helsingi, **** 8,8 punkti
2. Scandic Oulu, Oulu, **** 8,8 punkti
3. Sokos Hotel Kotka, Kotka, **** 8,8 punkti
4. Hotell Pariisin Ville, Porvoo, *** 8,8
5. Holiday Club Saimaa, Rauha, **** 8,8
6. Hilton Helsinki Airport, Helsingi, **** 8,7
7. Scandic Jyväskylä, Jyväskylä, **** 8,6
8. Sokos Hotel Alexandra, Jyväskylä, **** 8,5
9. Sokos Hotel Tapiola Garden, Helsingi, **** 8,4
10. Sokos Hotel Jyväshovi, Jyväskylä, **** 8,4
11. Best Western Premier Hotel Katajanokka, Helsingi, **** 8,3
12. Sokos Hotel Flamingo, Vantaa, **** 8,3
13. Radisson Blu Hotel, Oulu, **** 8,2
14. Scandic Tampere City, Tampere, *** 8,2
15. Sokos Hotel Lappee, Lappeenranta, **** 8,2
16. Hostel Domus Academica, Helsingi, * 8,2
17. Kantarellis Suites, Vaasa, **** 8,2
18. Solo Sokos Hotel Tammer, Tampere, **** 8,2
19. Radisson Blu Royal Hotel, Helsingi, **** 8,2
20. Scandic Patria Lappeenranta, Lappeenranta, **** 8,1

Avar leiliruum Hilton Helsinki Kalastajatorppas.

Hilton Helsinki Kalastajatorppa pole odav võrreldes teiste Soome hotellidega, sauna ​​üldine hinnang 8,8 punkti tuli ilmselt ka sellest, et hotell asub mere ääres, pakub vaadet Soome lahele ning neli sauna kaasnevad sisebasseiniga, kus saab ujuda. Kommentaaridest selgub, et hotell meeldib rahu ja vaikuse armastajatele, kes sellest vaikelust siiski kiiresti ka kesklinna võivad sukelduda. Miinustest mainiti kallist WiFit (15 eurot) ja seda, et vaikse ja rahuliku koha tõttu pole hotelli ümbruses mitte midagi peale hakata ning tuleb takso võtta ja südalinna põgeneda.

Leiliruum Scandic Oulu hotellis.

Scandic Oulu, mis sai sama palju punkte, kuid vähem hääli, avati 2007. aastal ning asub Oulu keskuses. Hea saun pakub turgutust peale karges Oulus kolamist ja külastajate kommentaaridest selgub, et pärast enda läbivihtlemist on numbritubades eriti mugavad voodid väljamagamiseks. Kurdetakse aga parkimiskohtade üle, mis maksavad 10 eurot päevas all parkimismajas ning pole hotellikülastajatele privaatsed.

Hinnanguga 8,8 punkti on Sokos Hotel Kotka ka esimeste seas, 50-aastane majutusasutus on ära teeninud paljude külastajate kiidusõnad personalile. Lisaks võib valida ka numbritoa personaalse saunaga, kus vannitoas asub avar leiliruum mugava seljatoega lavaga.

Hotellid järjestati keskmise hinde järgi. Kui hinne oli sama, sai kõrgema koha see hotell, mida oli rohkem hinnatud. Arvesse läksid vaid need saunaga hotellid, mida oli hinnatud vähemalt kümme korda.

Esikahekümnesse pääsenud Hostel Domus Academica on Helsingi kesklinnas plusspunkte teeninud soodsa hinna, tasuta WiFi, sõbraliku teeninduse ja kööginurga eest numbritubades. Sauna juures midagi spetsiaalselt erilist ei mainita. Samas võib peale saunamõnusid vaja minna kohugi välja sööma-jooma minna, kui kööginurgas jännata ei viitsi, mainitakse arvustustes miinuseid. Aga eks see on igaühe enda valik.

Hea lugeja, kas kasutad ka hotellisaunu ja mis on nende juures kõige olulisem?