Haide rünnakud on sel aastal sagenenud ja õigustatult juhitakse sellele tähelepanu, kirjutab Condé Nast Traveler. Kuid veel ohtlikum on iseenda pildistamine ja sellele ei pöörata eriti mingit tähelepanu. 2015. aastal on juba hairünnakus hukkunud 8 inimest, selfie´t tehes aga 12.

Seda, mis põhjustab surma hai kätte jäädes pole raske aimata. Kuidas aga ennast pildistades hukkutakse? Ka siin pole midagi keerulist. End kaamera ette sättides ja sobivaid poose otsides pööratakse ümbrusele vähem tähelepanu, ei märgata saabuvaid ohte või astutakse mõnes kõrges kohas üle ääre.

Näiteks kukkus 66-aastane jaapani turist Taj Mahali kuninglikus väravas trepist alla, kui proovis ajaga kaasas käia ja ise selfie´t teha.

21-aastane naine aga oleks peaaegu hukkunud selfie´t tehes, kui poseeris relvaga. Kogemata lasi ta sellest relvast endale kuuli pähe aga jäi siiski ellu.

Hispaanias hukkus selfiet tegev mees härjajooksul. Venemaal on samuti olnud mitmeid surmajuhtumeid selfie´de tegemisel, nii et valitsus on hoiatanud noori mitte tegelema sellega rongide lähedal, katustel, ohtlike kiskjate juures.

Seega - selfied on tõesti mõnes olukorras ohtlikud. Sellepärast on need keelatud näiteks Disney teemaparkides, Comic-Con´i konverentsil ja mitmetes kuulsates muuseumides. Lisaks enesele võib Selfie-vardaga torgata ka kaasreisijaid. Kui tahad endast pilti teha, kasuta sõbra abi ja ära unusta vaatamast, kuhu astud.