1. Ära looda prisket hommikusööki

Itaalia hommikusöök koosneb meie mõistes kohvist ja saiakesest. Ei mingeid putrusid, praemunasid, peekoneid. Kui päevastele tõsistele väljakutsetele vastu minev turist siiski midagi toekamat tahab, tuleb küsida hommikusöögi asemel lõunasööki.

2. Latte või cappuchino ainult kella 11-ni

Põhjamaade kohvijoodikud võivad Itaalias hämmastust põhjustada, kui lõuna või õhtu paiku lattet või cappuchinot tellivad. Need on joogid, mida serveeritakse kella 11-ni. Eks muidugi aetakse masin soojaks ka hiljem, aga mõttes on itaallased siis juba öelnud: "ah, turistid!"

Lihtsalt lattet küsides võib itaallane lauale tuua hoopis piima, sest seda see sõna-sõnalt itaallaste jaoks tähendabki. Meie mõistes lattet tuleb tellida, öeldes "caffelatte".

Itaalia pitsa.

3. Pepperoni pitsat pole mõtet tellida

Küsides Itaalia restoranis pepperoni pitsat, jääb kelner suure tõenäosusega hämmastunult otsa vaatama, kui ta tõlkes libastuvate turistide soove juba arvestama pole õppinud. Peperoni tähendab itaalia keeles paprikat. Meie mõistes pepperoni pitsa tuleb Itaalias tellida kui pizza al salamino.

4. Joogiks ainult vett ja veini

Itaalias juuakse söögi kõrvale vett ja veini. Kokakoola, mahl, piim ja muud joogid on turistilikud. Eks muidugi leitakse needki, kui nõuda.

Itaalia köök.

5. Kastmed unusta ära

Itaalia salatikastmed on oliiviõli ja veiniäädikas. Igasugused prantsuse ja ameerika kreemjad vedelikud ei sobi. Neid ei pruugi restoranis salatikastme kujul alati ollagi.

6. Ei mingit võisaia

Kui tahad süüa korralikult Itaalia moodi, siis saiale võid ei määrita. Veelgi ehedamalt itaallasena süües tuleks jätta sai hoopis lõpuks. Saiaga tõmmatakse taldrik puhtaks ja süüakse see alles siis ära.

7. Ära jää arvet ootama

Kui söök on lõppenud ja jutud räägitud, siis ei ole mõtet jääda kelnerile pingsalt otsa vaatama ja ootama, et ta arve tooks. See tuleb küsida. Küsida tuleb "il conto per favore" ja jootraha tavaliselt ei jäeta. Vaid väga erilise ja silmapaistva teeninduse eest on põhjust jätta väike tip.