Kui Qantas läheb oma uutele Boeing 787-9 lennukitele järele, peaksid uued masinad lendama tootmiskohast Seattle’ist oma Austraalia baasi. Lennufirma otsustas otse Sydneysse lendamise asemel teha lennud testimise eesmärkidel peatustega.

Testlennud on planeeritud selle aasta oktoobrisse, novembrisse ja detsembrisse. Kaks lennukit maanduvad New Yorgis ning kolmas Londonis. Seejärel testivad lennukid sealt 20-tunniseid lende Sydneysse.

See on esimene kord, kui reisilennufirma teeb otselennu New Yorgist Sydneysse. Londonist otse Sydneysse lennatakse juba teist korda. Qantas kasutab testlendude tulemusi selleks, et hinnata otselendude võimalikkust suurte linnade vahel.

Qantase tegevjuht Alan Joyce on öelnud, et ilma peatuseta lennud Austraalia idarannikult Londonisse ja New Yorki on tõesti lennunduse viimseks piiriks, rohkem pole tehniliselt lihtsalt võimalik. Seega teeb kogu meeskond pühendunult eeltööd, et kogu projekt õnnestuks. Ükski teine lennufirma pole nii mahukat uurimustööd veel teinud. Tulemusi kasutatakse salongi kujundamiseks, reisiteenuse arendamiseks ja meeskonna graafiku väljatöötamiseks. Saadud teadmisi rakendatakse ka juba olemasolevate pikamaa lendude paremaks muutmiseks.

Ülipikkade testlendude piletid pole saadaval avalikkusele. Ainsaid inimesed pardal saavad olema Qantasi töötajad, kes on nõustunud testimisel osalema.

Lendudel on kaasas ka meditsiiniline meeskond, kes jälgib seda, kuidas mõjub 19-20-tunnine lennureis inimese kehale. Meeskond annab nõu, kuidas vähendada ajavahe (jet lag) tunnetamist ning kuidas luua mugav atmosfäär pikaks reisiks. Jälgitakse ka lennul töötavaid meeskonnaliikmeid, et tõsta ärksust tööajal ja muuta puhkamine tõhusamaks vabal ajal.

Allikas: www.travelandleisure.com