Ilha da Queimada Grande ehk Ussisaar

See on väike Brasiilia saarekene Atlandi ookeanis. Saare suurus on ligikaudu 430 000 ruutmeetrit ja kõrgeim punkt on 206 meetri kõrgusel. Osaldi on saar kaetud vihmametsaga ja osaldi kivise alaga. Miks see saar aga niivõrd eriline on? Nimelt on Ilha da Queimada Grande koduks paljudele äärmiselt ohustatud maoliikidele ehk saare peamised elanikud ongi väga mürgised ja ohtlikud maod. Mõnede madude mürk on isegi niivõrd kahjulik, et see paneb inimese liha nii-öelda sulama. Saarele on lubatud minna vaid Brasiilia mereväel ja mõnedel teadlastel.

Area 51

Area 51 ehk eesti keeles Ala 51 on 155-ruutkilomeetrine piirkond Ameerika Ühendriikide lääneosas Nevada osariigis. Seal asuvad USA sõjaväe salajased objektid, mis on palju uudishimu tekitanud. Eelkõige on kohast huvitatud vandenõuteoreetikud ja tulnukatest huvitatud inimesed, sest arvatakse, et just seal hoiab USA valitsus salajasi maaväliste objektidega seotud leide. Käisid ka jutud, et Roswelli juhtumi käigus leitud materjalid viidi just kõnealusesse baasi. See, mis alal tegelikult toimub on aga avalikkuse eest varjatud ja omamoodi müstiline. Sinna pääseb vaid eriloaga ja väga valitud inimesed.

Kuninganna Elizabeth II magamistuba

Magamistuba asub Buckinghami palees ja on turvameeste poolt väga kaitstud koht. On teada vaid üks juhtum, mis leidis aset 1982. aastal, mil Michael Fagani nimeline mees tungis kuninganna magamistuppa. Kahtlemata on see salapärane koht, kuid mis seal niivõrd erilist on, seda ei teagi.

Klubi 33 Disneylandis

Klubi 33 asub Disneylandis ja sinna pääsemiseks on järjekord pikem kui 14 aastat. Nendel, kellel õnnestub mingil viisil nimekirja pääseda, tuleb maksta ligi 35 000 euro suurune tasu ja lisaks ka aastatasu, mis on ligi 20 300 eurot.

Coca-Cola varakamber

Nimelt asub salapärases ruumis Coca-Cola retsept. Tegemist on maailma ühe turvatuima ruumiga. The Coca-Cola Company on kulutanud meeletuid summasi, et kindlustada ruumi turvatus. Vaid käputäis inimesi teavad populaarse karastusjoogi retsepti.

Fort Knox

Tegemist on Ameerika Ühendriikide turvatuima kullareserviga, mida valvab lisaks tipptasemel tehnikale ligi 30 000 sõdurit. Varakamber ise on suletud 22-tonnise uksetaha, mida ei purusta ükski lõhkeaine. Absoluutselt kõik külastajad on keelatud ja alale pääsevad vaid väga valitud inimesed eriloaga.

Svelbardi seemneladu

Seemnelao mõte on säilitada igasuguseid erinevaid seemneid, kui neid peaks vaja minema näiteks looduskatastroofi korral. Ainult vähesed inimesed on seemnelattu lubatud. Sinna ei ole lubatud siseneda isegi nende riikide esindajatel, kes seemnelattu erinevaid seemneid annetavad.

Ruum 39 Põhja-Koreas

Arvatakse, et see on just see ruum Põhja-Koreas, kus toimuvad mitmed illegaalsed tegevused. Peamiselt võltsimised ja narkokaubandusega seotud tegevused. Samuti salajane relvaäri ja igasugused muud sünged asjad.

Lascaux’ koopad Prantsusmaal

Koobastes asuvad ligi 17 300 aastat vanad koopamaalingud, mis on kunagi inimeste joonistatud. Alates 1963. aastast on koobaste külastamine laiemale publikule keelatud. Samas on koobastes põnevad joonised, mis ütlevad nii mõndagi selleaegse eluolu kohta.

Põhja-Sentineli saar

Saarel elab kuni 400 hõimuliiget ja see asub India külje all. Kuigi India valitsus on saarele mineku keelustanud, muudab selle veel keerulisemaks asjaolu, et hõimu liikmed on agressiivsed ja proovivad saarele minejaid tappa.

Bohemian Grove

See on koht Californias, kus koguneb iga aasta väga valitud meestest koosnev eliit. Sinna kuulusid näiteks Richard Nixon ja Herbert Hoover. Naisi aga salapärasesse klubisse ei lubata. Küll aga käivad jutud, et Bohemian Grove’is toimunud kokkusaamised viisid näiteks tuumapommi leiutamiseni.

White’s Gentlemen’s Club

Tegemist on Inglismaa vanima härrasmeeste klubiga, mille liikmed on aadlikud, poliitikud ja ärimehed. Kahtlemata on tegemist äärmiselt eksklusiivse klubiga, mille liikmed saavad olla vaid mehed. Samuti on ka hoonesse lubatud vaid meessoost isikud. Küll aga rikkus reegleid kuninganna Elizabeth II 1991. aastal. Klubi on rohkem kui 300-aastane.

Allikas: express.co.uk