Vaata, milliseid hetki püüdsid pildile eestlastest rändurid, kelle fotod jõudsid eelmisesse ajakirjanumbrisse!

Heli-skiing Briti Kolumbias, Kaljumäestikus

Kiljume ja huilgame kogu kõrist ning ei tee eriti välja, et äsja mu sõrmedest mõne sentimeetri kauguselt õhku tõusnud helikopteri tekitatud tuul lennutab jääkristalle hingamisteedesse — kogeme seda ühe heli-skiing’u päeva jooksul iga kord, kui meid üles mäe otsa jäetakse ja all orus taas peale korjatakse. Surume oma suuski, lumelaudu ja seljakotte lumme, et need mäe otsast alla ei lendaks. Mu teises käes on kaamera, millega pildistan selles kunstlikult tekkinud tuisus umbkaudsesse suunda — olen külalistega kogu päeva fotograafiks kaasas. Ees ootab laskumine lumes, mille kirjeldamiseks kasutatakse väljendeid „bottomless pow” ja „champagne powder”. Talve jooksul sajab siinseis mägedes umbes kümme meetrit valget kulda, mis on kohev, tuhkkuiv ning puutumata ja pahatihti tuhiseme alla rinnuni lumes. Selline hetk, kus olen põlvili kuskil Kanada Kaljumägede lumisel mäetipul ja „teen tööd” on vaieldamatult mu reisi- ja tööelamus nr 1! Reisime elukaaslasega kuuendat aastat, kasutades töö — ja puhkeviisasid ning eelmisel suvel sattusime Great Canadian Heli-Skiingusse, mis pakub butiik-heli-ski teenust Briti Columbias, Kaljumäestikus. Ja otse loomulikult on üks talvistest rõõmudest võimalus aeg- ajalt koos külalistega koos lumelauatamas käia — iga kord on selline tunne, et jess, elu parim päev!

Maur Mere

Oaxaca botaanika- (kaktuse)aed, Mehhiko

Andres Rootsi

Olime oma kolmenädalasel iseseisval Mehhiko reisil jõudnud Oaxacasse, kus kõigi muude vaatamiste ja tegemiste hulgas külastasime ka kohalikku kaktuseaeda. Sisse sai vaid tuuriga, mis toimus igal täistunnil. Piletimüük seal oli jagatud „omadele” ja „võõrastele”, st hispaaniakeelne tuur oli odavam ja ingliskeelne poole kallim. Meie õnneks oli hispaaniakeelseni jäänud paarkümmend minutit ja kuna meid eriti kaktuste juurde räägitav tekst ei huvitanud, valisime selle. Huvitav on ka märkida, et kui üks meie tuurigrupis olnud Kanadast pärit naine küsis, et kust me pärit ja kuuldes, et Eestist, siis läks tal nägu naeru täis. Nimelt oli ta just paar päeva enne vaadanud kohalikust televisioonist Eesti filmi „Woman in Paris” („Eestlanna Pariisis”), mis talle ka väga meeldis. Aga kaktusi oli aias palju, suuri ja väikesi.

Prekenstolen – Norra karge loodus ja puhas õhk

Helena Haamer

See pilt on tehtud nädalapikkusel reisil Norrasse, mida armastan väga. Olen käinud Norras kokku neli korda ja see foto sündis kolmandal reisil, 2013. aasta suvel. Armastan Norra loodust ja fjorde ning seda, et õhk on puhas!

Teatris Türgi moodi

Kristel Kangur

Pamukkale ehk türgi keeles Puuvillalinn on Türgi üks kaunemaid vaatamisväärsusi. Nimi on tulnud sellest, et lumivalged kaljud oma terrassidega meenutavad puuvillaga üle puistatud mägesid.

Saada meile reisil olles postkaart!

Milline on kauneim või kummalisim koht, kuhu oled reisides sattunud? Kuhu tahaksid kindlasti tagasi minna või mida soovitaksid teistele? Saada oma parim reisifoto ja sellel oleva koha lugu meile aadressile estraveller@estravel.ee.

Parimad ilmuvad ja üks neist saab ka auhinnaks 65-eurose kinkekaardi Estravelilt. Seekord võitis Estraveli kinkekaardi Helena Haamer Norra mägedes tehtud fotoga.

Jaga
Kommentaarid