Ühtlasi on Relika arvates oluline, et reisi eesmärgiks poleks vaid sihtkoht, vaid teekond ise.

„Rongiga reisides võib kogemata leida kohti, mida järgmisel korral hoopis sihtkohaks valida,” ütleb ta. Näiteks Rööparalli teekonnal võlusid Relikat mäed, mida ta on varem vaid põgusalt lennuki aknast näinud. „Alpid oli nii hingematvalt suursugune vaatepilt, et mägedesse plaanin kindlasti veel minna,” ütleb Relika. Üldse usub ta, et elu parimad reisid ootavad teda veel ees. Suuremaks ja kaugemaks unistuseks on Bora Bora, aga kott on juba pakitud Peterburi reisiks. Suvel läheb Relika koos elukaaslasega kahele muusikafestivalile: Defqon1 festival Hollandis on juba varasem lemmik, lisaks sõidab ta augustis avastama üht festivali Horvaatia randadel. „Üksi mulle reisida ei meeldi, olen nagu karjaloom, tahan kohe kogemusi jagada,” räägib Relika. „Samas väga suurt seltskonda ei taha ka, sest siis võtab kõik kohutavalt aega, asjad venivad, peab kellegi järele ootama.” Relika arvates peab reis olema mõnusalt tempokas ja arendav, kui kuurordi lamamistoolist edasi ei astu, pole mõtet Pärnust kaugemale sõita.

Mitmekülgne rongiseiklus andis Relikale ka ühe uue vihje tema enda kohta. „Õppisin, et reisin pigem looduse kui kultuuri pärast. Kultuurne suurlinn võib olla tore, aga lumised Alpid, väike mägilinnake või lopsakas loodus panevad mu hingekellad päriselt helisema,” ütleb Relika. Ühtlasi õppis Relika, et kaasa võiks pakkida võimalikult vähe asju — vajadusel saab pea kõike osta, igaks-juhuks pole midagi mõtet kaasa tassida. „Olen loomult perfektsionist, tahaksin kõik riskid ette ära maandada, vajalikud asjad kaasa võtta ja detailid ette planeerida, aga elu on näidanud, et sel pole mõtet. Kui tead, kuhu lähed, siis sellest suuresti piisabki, üleplaneerimine võib minna hirmsaks ringi kablutamiseks, mille tulemusel pole lõpuks aega midagi teha ega näha,” võtab Relika reisiõppetunnid kokku.

Relika reisisoovitused:

  • Paki kaasa nii vähe kui võimalik, aga ära unusta sooja pusa!
  • Planeeri ette, aga mõõdukalt. On hea teada, kuhu lähed ja kus ööbid, aga liigselt planeeritud reis kujuneb tavaliselt tormamiseks.
  • Võta iga paiga ja tegevuse jaoks aega, naudi! Kõiki kohti ei pea ühe reisi jooksul ära nägema.