1. Utrecht, Holland
Utrechtis on sotsiaalse eksperimendi korras käimas projekt, kus igale linan elanikule makstakse lihtsalt 1000 eurot. tegema ei pea mitte midagi. Lihtsalt ela ja naudi!

2.Ponga, Hispaania
Abielupaarid, kes sellesse looduskaunisse Hispaania põhjaosas asuvasse paika kodu rajavad, saavad toetust umbes 3000 eurot.
Maalilise linnakese juhid on mures väheneva elanikkonna pärast.
Ja mitte väiksem boonus pole see, et lapse sünni korral laekub kontole veel 3000 eurot!

Pongo, Hispaania

3. Detroit, USA
Detroidil on olnud ohtralt probleeme, mis on jätnud tühjaks terved linnaosad. Et muuta olukord ettevõtjate silmis atraktiivsemaks, laekub 2500 dollarit iga ettevõtja ja professionaali kontole, kes linna kolib.
Vähe sellest - töö otsimise ajaks pakub linn ka eluaset ja nõustamist!

Detroit

4. Niagara Falls, USA

Et meelitada linna nooremaid elanikke, maksab linn tagasi 7000 dollarit uute kodanike õppelaenust.Tingimuseks on, et pead elama ja töötama kohapealse ettevõtte jaoks - mitte siis üle Interneti näiteks mõne Eesti firma jaoks - vähemalt kaks aastat.

Nigagara Falls

5. Cape Breton, Kanada

Mine pagariks kohalikku pagariärisse ning saa kaks aakrit maad täiesti tasuta! Idüllilises maakohas asuv 800 elanikuga väikelinn on hädas uute töökäte leidmisega. Lisaks sellele on kahaliku erakäres oleva pagaritööstuse toodang nii maitsev, et ilma lisatööjõuta ei jaksa nad enam tellimusi täita.