Saksamaa piloote esindav Vereinigung Cockpiti (VC) pilootide ühing andis lennufirmale Ryanair aega kuni 6. augustini, et ettevõte pakuks oma töötajatele välja sobiva lahenduse. Kui lennufirma pilootide nõudeid ei rahulda, otsustavad piloodid streikida, mida toetasid ka 96% piloote esindava ühingu liikmetest. Seaduse kohaselt ei pea nad streigist tööandjat teavitama mitte rohkem kui 24 tundi enne selle toimumist.

Saksamaa piloodid soovivad Ryanairiga pidada palgaläbirääkimisi ning soovivad, et nende töötingimused oleksid samaväärilised teiste odavlennufirmadega. Samas olukorras on ka Rootsi, Belgia ja Iiri piloodid, kes on samuti otsustanud homme korraldada tööseisaku, mille tulemusel jääb koos Saksamaa streigiga ära ligi 400 lendu ning kannatanute arv küündib 75 000 reisijani.

Lennuhüvitisettevõtte Skycop juhi Marius Stonkuse sõnul käsitletakse streike siiani veel erakorralise asjaoluna, mistõttu ei ole Ryanairil kohustust maksta kuni 600 euroni küündivat moraalse kahju kompensatsiooni.

„Kutsume siiski kõiki Ryanairi reisijaid üles kontrollima oma reisi infot ning pidama meeles, et lennufirmal on kohustus kanda hoolt iga reisija eest, kes peab oma lennu väljumist ootama vähemalt kaks tundi – serveerida sööki ja jooki, tagada ligipääs Internetti ning vajadusel korraldada ka majutus,“ sõnas Stonkus.

Suurbritannia Tsiviillennuamet (CAA) aga soovitab kõikidel reisijatel, kelle Ryanairi lend on streigi tõttu tühistatud, siiski nõuda kuni 600 euroni küündivat moraalse kahju kompensatsiooni.