Saar nimega Elba asub Toscana ranniku lähedal ning on Sitsiilia ja Sardiinia järel suuruselt kolmas Itaalia saar. Elba on turistide seas hinnatud, sest inimesi tõmbavad kaunid Vahemere liivarannad ja saare mitmekesine ajalugu. Näiteks Prantsuse keiser Napoleon saadeti sinna eksiili enne, kui tal õnnestus tagasi mandrile põgeneda.

Kuna vihm rikub ideaalse rannapuhkuse ära, siis tehti saarel uus algatus, mis kannab nime Elba No Rain. Terve maikuu kehtib pakkumine, et kui oled saarel puhkusel ja päevas sajab rohkem kui kaks tundi vihma, saad oma puhkusele kulutatud raha tagasi.

Selle algatusega on liitunud paljud hotellid ja hostelid. Pakkumine kehtib aga kella kümnest hommikul kella kaheksani õhtul. Nii et kui vihma hakkab sadama õhtul kell kümme ja romantiline piknik rannaliival läheb luhta, siis jääb raha tagasi saamata. Küll aga võib skeem paljude jaoks töötada, sest sel kevadel on Itaalias tavapärasest nigelam ilm.

Asja konks on aga selles, et Elba saarel on justkui oma mikrokliima ehk tavalist Itaalia ilmateadet ei maksa selle saare puhul jälgida. Ilmateade võib mõnda Itaalia piirkonda lubada paduvihma, aga Elbal paistab päike.

Allikas: lonelyplanet.com