Laupäeva hommikul algav Porgandifestival rõõmustab igas vanuses külastajaid jäneselinnakuga, muusika, tantsude ja mängudega, teatas LiveRiga.

Kahe päeva jooksul toimuvatel pidustustel saavad lapsed lisaks suurte skulptuuride imetlemisele ka ise porganditest ja teistest juurviljadest põnevaid taieseid meisterdada.

Mõistagi ei puudu festivalil meelelahutuse kõrvalt ka maitseelamused. Külalisi kostitatakse erinevate porgandihõrgutistega nagu porgandisupp, porgandipirukad ja ka Läti rahvusroana tuntud sklandrausis –rukkijahust porgandi-kartulipirukas.

„Porgandifestival paneb temaatilise punkti septembrile kui sügissaaduste kuule meie tänavuse projekti „Vaimustavalt hõrk sihtkoht – Riia, Baltimaade toidupealinn“ raames. Kutsume nimelt sel aastal oma külalisi õppima tundma Läti toiduainete aastaringi. Aasta jooksul on Läti parimad kokad lisanud igal kuul restoranides menüüsse mõned erilised kohalikud tooted, mis kirjeldavad meie söömisharjumusi, maitset ja ellusuhtumist,“ ütles Riia Turismiarendusbüroo esindaja Guna Caune.

Oktoober saab olema kalakuu ning novembris keskenduvad kokad Riia palsamile Black Balsam ja Läti suurimast marjast valmistatud toitudele.

„Projekt kulmineerub detsembris, millest saab restoranide pühadepakkumiste abil maitseüllatuste kuu. Siis pakuvad restoranid erilisi meistriteoseid, milles on kombineeritud aasta jooksul nauditud parimad palad,“ lisas Caune.